• DOLAR 32.365
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.103
  • ...
NYT'nin Türkiye hakkındaki Corona virüs algısı tepki çekti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da New York Times'in ABD'nin Corona virüs nedeniyle getirdiği uçuş yasağını Türkiye'nin fotoğrafını kullanarak servis etmesine tepki gösterdi.

Varank, Twitter üzerinden New York Times'in söz konusu habere ait ekran görüntülerini de paylaşarak, "Çin’de ortaya çıkıp Avrupa‘dan dünyaya yayılan bir virüs. Virüsten korunmak için Avrupa’dan uçuşu yasaklayan bir ABD. Bu haberi, uçuş yasağı listesinde dahi olmayan Türkiye fotoğraflarıyla veren Batı medyası. Koranavirüs gibi bu zihniyetin de karantinaya alınması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, bugün yaptığı açıklamada cuma gecesinden itibaren Avrupa’dan gelen tüm seyahatleri 30 gün boyunca askıya aldıklarını belirtmiş ve Türkiye ile İngiltere'nin ise yasaktan muaf tutulduğunu belirtmişti.

Birçok sosyal medya kullanıcısı da New York Times'in ABD'nin koronavirüs nedeniyle getirdiği uçuş yasağını Türkiye'nin fotoğrafını kullanarak servis etmesinin algı operasyonu olduğuna dikkat çeken paylaşımlarda bulundu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir