• DOLAR 32.462
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2478.342
  • ...
DİN-BİR-DER "İslam Birliği’ni kurmamız lazım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Din Görevlileri Birliği Derneği (DİN-BİR-DER) Şanlıurfa Şube Başkanı Hacı Kurt, özellikle son günlerde Hindistan başta olmak üzere İslam ülkelerinde Müslümanlara yönelik gerçekleşen katliamlarla ilgili İLKHA mikrofonuna konuştu.

Hindistan’da, Müslümanların sokak ortasında öldürüldüğünü ve camilerin ateşe verildiğini belirten Hacı Kurt, küfrün tek millet olduğunu ve tek amaçlarının Müslümanları katletmek olduğunu vurguladı.

Müslüman’ın, Müslümandan başka dostunun olmadığını belirten Hacı Kurt, Müslüman ülkelerin tez zamanda bir araya gelerek güç birliği yapması gerektiğini ifade etti.

Hindistan’da Müslümanlara yönelik Hindu zulmüne değinerek sözlerine başlayan Hacı Kurt, “Hindistan, nüfusu çok yoğun olan bölgelerden bir tanesidir. Orada Hindular, Müslümanlar ve değişik din mensupları vardır. Hindistan’da bir milyardan fazla insan yaşamaktadır.  Müslümanların nüfusunun ise yaklaşık 200 milyon olduğu söylenmektedir. Hinduların dini çoğunlukla Budist’tir.  Hindular nüfus bakımından gerilemektedir. Müslümanlar ise Efendimizin (sallallahu aleyhi ve sellem) ‘Nikâhlanın ve çoğalın, kıyamet gününde sizinle iftihar edeceğim’ hadisinin verdiği enerji ile ve teşvikle çoğalıyorlar. Hindular bunun önünü almak için değişik yollara başvurmaktadırlar.  Daha 3 gün önce Hindular 4 camiyi kundaklandılar. “ şeklinde konuştu.

“Küfür tek millettir”

Küfrün tek millet olduğunu ve amacının Müslümanları yok etmek olduğunu ifade eden Hacı Kurt, “Ben özellikle sosyal medyada takip ediyorum. Müslümanlar Sokak ortasında değneklerle öldürülmektedir.  Bu zulümler yapılmaktadır.  Küfür, küfrünü yapar. Fıkıhta bir kural vardır. ‘Küfür tek millettir’ Bunların durumu, bunların sanatı küfrünü icra etmek ve Müslümanları öldürmektir. ABD, Hristiyan Avrupa Birliği ülkeleri, Hristiyan Rusya, işgalci israil ve uzak doğu ülkelerindeki Budistler olsun bunların ortak bir noktası; Müslümanları öldürmektir. Müslümanlara hayat hakkı tanımamaktır. Bu sürekli bu şekilde olmuştur.  Öyleyse bizim bunlara karşı gereken önlemi almamız lazımdır.” diye konuştu.

“Müslümanların Kur’an-ı Kerim’den ders almaları lazımdır”

Müslümanların yapılan bu zulümlere ve katliamlara karşı yapması gerekenlere değinen Hacı Kurt, “Müslümanların Kur’an-ı Kerim’den ders almaları lazımdır. Kur’an bizim anayasamızdır. Kur’an bizim hayat kitabımızdır. Kur’an bizim hem dünyevi saadetimizi düzenleyen hem de uhrevi cennet kapısını bizlere gösteren Allah’ın kitabıdır. Müslümanların Kur’an’a bakması gerekir. Kur’an diyor ki ‘Sizin dostunuz ancak Allah, O'nun Peygamberi ve namaz kılan, zekât veren ve rükû eden müminlerdir.’ (Maide -55) Bizim bunları dost edinmemiz gerekir. ABD ve Avrupa’dan dost olmaz.” ifadelerini kullandı.

“Bunlardan bize dost olmaz”

Müslüman’ın, Müslümandan başka dostunun olmadığını belirten Hacı Kurt, “Şu an gündemde tazeliğini koruyan bir olay var. Mülteciler, kapıları zorlayarak Yunanistan ve Bulgaristan’a geçmeye çalışıyorlar. Ama bu ülkeler, sınırı geçmeye çalışanları öldürüyorlar. ‘Gelmeyin’  diyorlar. Almanya Başbakanı Angela Merkel, bir röportajında diyor ki ‘Bize çocukları gönderin’  Ne yapacaklar bu çocukları? Götürüp Kiliseye vererek, Hristiyan yapacaklar. Bunlardan bize dost olmaz. Gerek Türkiye Müslümanları gerekse de dünya Müslümanlarının birbirlerine dönüş yapması lazım. Yine Allah’u Teâlâ Kur’an-ı Kerim’de, ‘Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse, şüphesiz o onlardan olur. Şüphesiz Allah, zalim kavmi doğru yola iletmez.” (Maide-51) Bize düşen o zaman ne yapacağız? Kur’an-ı Kerim rehberliğinde, Sünneti Paki’nin öncülüğünde İslam Birliği’ni kuracağız. Necmettin Erbakan Hoca ile ilgili olarak ‘Erbakan Hoca haklıymış’ diyorlar. Erbakan Hoca D8’leri kurdu.  Bizlerde inşallah Türkiye’mizin önderliğinde… Türkiye bir lokomotiftir, vagon olamaz.” şeklinde konuştu.

“Bizim çaremiz İslam birliğidir”

İslam Birliği’nin yeniden sağlanması gerektiğini vurgulayan Hacı Kurt, “Ben çok yerleri gezdim. Hicaz’a gittiğimde birçok Müslümanla diyaloğumuz oldu. Onlardan aldığım netice şu oldu? Türkiye, Müslümanlar için lider ülke olacak, biz onları takip edeceğiz. Onun için İslam Birliği D8’lerin yeniden canlandırılması lazım. Biz kuvvetli olursak o zaman bu insanlar bu cinayetleri yapamayacaklardır. Sadece Hindistan’da değil… Myanmar’da Müslümanlar ateşe atılıyor.  Kur’an-ı Kerim’de ateş ashabından bahseder. Bunlarda Müslümanlara aynısını yapıyorlar. Bugün Suriye, Afganistan, Irak, Çeçenistan, Libya, Cezayir ve her tarafta Müslüman’ın kanı dökülüyor. Bizim çaremiz İslam birliğidir. Bundan başka çaremiz yoktur." dedi. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir