• DOLAR 32.348
  • EURO 35.162
  • ALTIN 2305.25
  • ...
SON DAKİKA
HÜDA PAR'dan Filistin Büyükelçiliğine ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin İmir'i, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa karşıladı.

Ziyarette, Filistin ve Kudüs davası hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, görüşmede, İslam ümmetinin Kudüs ve Filistin davası ortak paydasında bir araya gelmesinin bir zorunluluk olduğu mesajını verdi.

HÜDA PAR heyetini ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Filistin Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa ise Yüzyılın Anlaşması'nın (!) tamamen Amerika'nın Filistin'i işgal rejimine sunma planı olduğunu, Amerika'nın dayatmasına rağmen planı reddettiklerini açıkladı.

"Kudüs'ün ve Filistin'in özgürlüğü bizim en önemli meselelerimizden biridir"

HÜDA PAR Genel Başkanı Sayın İshak Sağlam'ın selamlarını Sayın Büyükelçi şahsında Filistin halkına iletmekle başlayan Şehzade Demir, "Filistin davası ve Kudüs'ün özgürlüğü bizim en fazla önem verdiğimiz meselelerimizden bir tanesidir. Bu nedenle, Filistin davasına ayrı bir önem atfediyoruz. Filistin'in özgürlüğü meselesi, bugün aynı zamanda dünyanın çözülmesi gereken en önemli meselelerinin belki başında gelmektedir. İslam ümmeti Kudüs ve Filistin davası ortak paydasında bir araya gelmesi bir zorunluluktur. Parti olarak bizim anlayışımız bu şekildedir. Vahdet, bugünün şartlarında ancak Kudüs ortak paydasında mümkün olabilecektir. Bu, bizim en büyük temennimizdir." dedi.

Demir, "Bugün İslam ümmetinin yapması gereken mücadeleyi Filistin halkı tek başına onurla yapmaktadır. Bu açıdan, İslam ümmeti olarak Filistin halkına müteşekkiriz. Bu büyük davayı Filistin halkı, bütün imkansızlıkları ve yalnızlıklarına rağmen Kudüs kavgasını tek başlarına sürdürdüler." şeklinde belirtti.

Dünya Müslüman halklarının da Kudüs davasını asla yalnız bırakmadıklarını ifade eden Demir, "Ancak halkı Müslüman ülkelerin çoğunluğunun yönetici ve idarecileri kurumsal anlamda Filistin davasına gereken desteği vermediler. Temennimiz, İslam işbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği gibi teşekküller başta olmak üzere tüm İslam ülkelerinin uluslararası platformda Filistin davasına sahip çıkmalarıdır." İfadelerini kullandı.

"Yüzyılın Anlaşması, tamamen Amerikan'ın Filistin'i işgal rejimine sunmasının planıdır"

HÜDA PAR heyetiyle görüşmekten ve ağırlamaktan mutluluk duyduğunu aktaran Filistin Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, "Burası Filistin Devletinin büyükelçiliğidir. Kapıları her zaman sizlere açık olacaktır. Sizleri her zaman burada ağırlamaktan onur duyarız. Filistin Halkı ve Kudüs davası ile dayanışma içerisinde olduğunuz için sizlere müteşekkiriz. Bu durum da hem partiniz hem de halkınız için Kudüs'ün ne kadar önemli olduğunu ortaya koymaktadır. Sizinle aynı gemideyiz, aynı hedefler için çalışıyoruz. Genel Başkan Sayın İshak Sağlam Bey'e, parti yönetimine ve bütün partililerinize saygı ve selamlarımızı iletiyoruz. Filistin davası kritik bir dönemden geçiyor. Amerika ve işgal yönetimi Filistin halkını ve Kudüs'ü artık direk olarak hedef almaktadır. Yüzyılın Anlaşması tamamen Amerika'nın Filistin'i işgal rejimine sunma planıdır. Amerika'nın dayatmasına rağmen biz bu planı reddediyoruz ve Amerika'ya hayır diyoruz." dedi.

Dr. Faed Mustafa ziyaret sonrası HÜDA PAR'ın Filistin davasına verdiği destek ve ortaya koyduğu dayanışma nedeniyle HÜDA PAR heyetine bir plaket takdim etti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir