• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Adıyaman İl Müftülüğü merkeze bağlı köylerde aile seminerleri verecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her geçen gün artan boşanmalar ve aile içi şiddetin önlenmesi için çalışma başlatan Adıyaman İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Merkezi iki grup halinde köylerde irşad faaliyetlerine başlıyor.

Mart, nisan ve haziran ayının her cuma günü köy ziyaretleri yapacaklarını belirten İl Müftü Yardımcısı Hatun Özmen, "Dinimiz aileye çok büyük ehemmiyet vermiştir. Toplumun temel yapı taşı olan aile kurumu sağlam olursa geleceğe daha umutla bakabiliriz. Özellikle aile içinde eşler arasındaki sevgi ve muhabbet, ailenin süsü olan çocuklar üzerinde çok ciddi olumlu etki yapmaktadır. Bundan dolayı eşlerin asla birbirlerini çekiştirmek ve yermek gibi bir lüksü olamaz. Unutmamak gerekir ki, çocukların ruh dünyası üzerinde anne ve babaların etkisi toplumun diğer bireylerinden daha önce gelmektedir. Eğer imanlı ve sağlıklı nesiller yetiştirmek istiyorsak, sağlam temel üzerine kurulu İslami ve insani değerleri önceleyen aileler kurmalıyız." dedi.

Vaktimizi ailemizle geçirmeliyiz

Sosyal medya yerine vaktin aileyle birlikte değerlendirilmesi gerektiğini belirten Özmen, "Gelişen teknolojiyle birlikte hayatımızın bir parçası haline gelen sosyal medya ve internet kullanımı maalesef baş döndürücü bir hızla insanları kendine bağlamaktadır. Günün yorgunluğunu, aile içi muhabbet ve dertleşmeyle atması gereken eşler ve çocuklar ne yazık ki, akşam olduğunda herkes kendi iç alemine çekilerek en kıymetli olan zamanını zayi etmektedir. Bunun önüne geçip tekrardan aile olmanın, eş olmanın, ebeveyn olmanın mutluluğunu ve duygusunu canlı tutabilme adına köy ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz inşallah.  Peygamber Efendimizin kıymetini bilmemizi istediği zamanımızı ailemize harcamanın dünya ve ahiretteki faydalarından bahsetmeye çalışacağız." ifadelerini kullandı.

"Ailece kitap okuma saatleri belirlemeliyiz"

Ailece bilgi edinme için zaman verilmesi gerektiğini belirten Özmen, "Seminerlerimizde ziyaret edeceğimiz ailelerimize zamanı değerlendirmenin ve aile olmanın önemine dair bilgiler aktararak ailelerimizin daha sıkı ilişkiler kurmasına çaba sarf edeceğiz. Her bir ailenin ev içinde haftanın bir günü belli bir saate tüm teknolojik cihazlardan uzaklaşarak kitap okuması hem onların ufkunu açacak hem de toplum olarak bilgi edinmenin verdiği hazzı tatmış olacağız. Özellikle eşler, Peygamber Efendimizin hane halkıyla olan ilişkilerini çok iyi okuyup hayatına tatbik etmelidir. Bundan dolayı siyer-i Nebi'yi iyice okuyup anlamamız, anlatmamız bizi biz yapan değerlere sahip edecektir." şeklinde konuştu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir