• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Sarıkaya`da Yaz Kur`an Kursu Hazırlığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müftü Süleyman Eroğlu, Kur’an kurslarının, okulların tatile girmesiyle ilköğretim 5. sınıfı bitiren tüm çocuklara verileceğini vurguladı. Eroğlu, "Çocuklarımıza Kur’an kursu verecek öğreticilerimize 4 gün boyunca hizmet içi eğitim verdik. Buradaki amacımız, eksikliklerimiz varsa önceden tespit etmek, çocuklarımıza dinimizin emrettiği bilgileri doğru bir şekilde aktarmak." dedi.

Kurslarla ilgili hazırlık çalışmalarına ilişkin mayıs ayında toplantı düzenlediklerini hatırlatan Eroğlu, "Bu yılki düzenlenecek kurslarda her hangi bir aksaklık yaşanmaması için gerekli tedbirlerimiz aldık. Çalışmalarımızda kurs sisteminden kaynaklanan sorunlar, velilerden ve öğrenciden kaynaklanan sorunlar nelerdir, neler yapabiliriz diye rapor hazırladık. Yine bu kapsamda kursiyerlerimize yönelik nasıl sosyal aktiviteler yapabiliriz. Rehberlik hizmetleri nasıl olmalıdır. Çalışmalarımızı buna göre tamamladık." açıklamasında bulundu.

Müftülük olarak, 27 Haziran`da yaz Kur’an kursuna başlayacaklarını belirten Eroğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Okullarımız tatile girmek üzere. Velilerden isteğimiz, çocuklarımıza dinimizin gerekli bilgilerini zamanında almalarını sağlamak için yaz Kur’an kurslarımıza göndermelerini istiyorum. Yaz Kur’an kurslarında çocuklarımıza iki grupta eğitim vereceğiz. Birincisi Kur’an-ı Kerim’i öğrenmesi ve okuması. İkincisi de temel dini bilgileri öğretmek. Bu vesile ile çocuklarımızın batıl ve hurafeden uzak gerçek bilgileri diyanetimiz tarafından görevlendirilmiş hocalarımız tarafından almaları dağa sağlıklı olacaktır."

Bu haberler de ilginizi çekebilir