• DOLAR 32.508
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2485.327
  • ...
DEVA Partisi'nin kuruluş töreni Ankara'da yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Eski Bakan Ali Babacan, genel başkanlığını üstlendiği yeni partisi Demokrasi ve Atılım Partisi'nin (DEVA) tanıtımını Bilkent Otel ve Konferans Merkezi'nde yaptı.

Babacan, kuruluş töreninde partinin tüzük ve programını açıklandı.

Babacan'ın açıkladığı parti programında, ülkedeki sorunların temelinde başkanlık sisteminin olduğuna dikkat çekilirken genel başkanın en fazla 10 yıl görev yapabileceği belirtildi.

Partisinin kuruluş töreninde konuşan Babacan, "Ülkemizin her alanda sürekli zemin kaybetmesi yüreğimizi dağlıyor. Vatandaşlarımız, özellikle de gençlerimiz geleceklerinden kaygılı. İnsan haklarının ihlal edilmesi ve özgürlüklerin kısıtlanması, toplumumuzun nefes almasını zorlaştırıyor. Kadınlarımız kendilerine karşı her türden şiddetin tehdidi altında yaşıyor. Ülkemizde hukuk sürekli örseleniyor, adalet yaralı. Demokrasimiz zayıf. Halkımız ne kadar haykırsa da sesini duyuramıyor." dedi.

Ayrıştırıcı, ötekileştirici siyaset dili toplumu sürekli gerdiğini belirten Babacan, "Korku siyaseti, polemikler, kavgalar hepimizi yordu artık. Çalışanlarımız her an işlerini kaybetme korkusuyla yaşıyor. İşçimiz, esnafımız, emeklimiz, memurumuz için aile geçindirmek her geçen yıl daha da zorlaşıyor. Yatırımcımız, sanayicimiz önünü göremiyor, var olma mücadelesi veriyor. Eğitim, en önemli sorun alanı olarak hala önümüzde. Çocuklarımızın geleceği en büyük kaygımız. Sağlık sistemi hızla bozulma sinyalleri veriyor. Kentlerimiz hüzünlü. Şehirlerimiz hızlı betonlaşmanın ağır yükünü kaldıramıyor. Toprağımız, ağacımız, suyumuz, soluduğumuz hava, 'yeter artık' diye haykırıyor." ifadelerini kullandı.

Babacan'ın konuşması, yaklaşık bir buçuk saat sürdü. (İLKHA)










Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir