• DOLAR 32.591
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2418.276
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Suudi Arabistan ile Rusya arasındaki petrol üretimi konusunda yaşanan anlaşmazlığın ardından sert düşüşe geçen petrol fiyatları, 2016 yılından bu yana ilk defa en düşük seviyelere geriledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı açıklamada benzinin litre fiyatında 60 motorinin litre fiyatında 55 kuruş indirim olacağını açıklamıştı.

İndirimlerden sonra Ankara'da ortalama 6,30 liradan satılan motorinin litre fiyatı 5,74 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul'da 6,23 liradan 5,67 liraya, İzmir'de 6,31 liradan 5,75 liraya inecek.

Ankara'da ortalama 6,73 liradan satılan benzinin litre fiyatı ise 6,13 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 6,64 liradan 6,04 liraya, İzmir'de 6,74 liradan 6,14 liraya inecek.

Akaryakıta sık sık yapılan zamlardan yakınan Mardinli vatandaşlar da indirimlerin pompaya yansıtılmasını istiyor. 

"Yapılan indirim bize nefes aldıracak"

İndirim haberini sevinçle karşıladıklarını söyleyen Arafat Sırdaş, "Ne kadar inerse o kadar iyidir, çünkü biz artık iş yapamaz duruma gelmiştik. Çok pahalı olduğu için zorunlu olmadıkça arabayla işe çıkmıyordum. Zamlardan sonra böyle bir indirimin yapılması gerçekten bize nefes aldıracak ve rahatlayacağız. İnşallah yapılan indirim bir an önce pompaya yansıtılacak." dedi.

"Petroldeki düşüşler pompaya yansıtılması lazım"

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarının çok uzun yıllardan beri yüksek olduğunu dile getiren öğrenci servis şoförü Abdurrahman Akgül, "2014-15 yılından beri fiyatlar hep yükseliyor. Tabi bu da can sıkıyor. Çünkü çoğu zaman zarar ediyoruz. Petrol fiyatları şu an dünya genelinde düşüşte ama bizim ülkede halen pompaya yansıtılmadı. İnşallah bu düşüşler pompaya yansıtılacak. Kendi gelir ve giderlerimize baktığımız zaman motorinin en fazla 4, benzinin 5 TL olması lazım. Tabi bizim vergiler, araç bakımı var ama en önemlisi yakıttır. Bu yüzden yakıt fiyatlarının asgariye indirilmesi bizleri sevindirecektir." diye konuştu. 

"Akaryakıtın pahalı olması bizi zora sokuyordu"

İndirim kararını olumlu karşıladıklarını belirten emekli vatandaş Abdurrahman Aldemir,  şunu söyledi:

Yapılan indirim bizi oldukça memnun etti. Ancak fiyatlar halen çok yüksek. Bizim gibi emeklilere sorun oluyor. Akaryakıtın pahalı olması bizi gerçekten artık zora sokuyordu. Fiyatların indirilerek daha avantajlı olması bizi memnun edecektir.

"Yapılan zamlar nasıl ki hemen pompaya yansıtılıyorsa, indirimlerin de hemen yansıtılması lazım"

Akaryakıt fiyatlarının çok yüksek olduğunu dile getiren nakliyeci İbrahim Aykut, yüksek fiyatlardan dolayı iş yapamaz hale geldiklerini söyledi.

Aykut, "Mazot çok pahalı olduğu için iş yapamaz duruma gelmiştik. Yapılan zamlar nasıl ki hemen pompaya yansıtılıyorsa indirimlerin de hemen yansıtılması lazım. Mazot almaya geldim ama litre fiyatı 6 lirayı aşmış. Bunun en az 5 lira olması gerekir ki, bizi de kurtarsın." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız