• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Uzmanından Corona virüsünden korunma yöntemleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Enfeksiyon Hasatlıkları Uzmanı Dr. Zeynelabidin Demir tarafından verilen konferansa, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.

Konferansta bir konuşma yapan Demir, virüslerin; hasta bireylerden öksürme, hapşırma yoluyla ortaya saçılan damlacıklarla ve hastaların kontamine ettiği yüzeylerden (göz, ağız, burun mukozasına temasla) bulaştığını söyledi.

Demir, "Sosyal ortamlarda özellikle hasta kişilerle aramıza en az bir metre mesafe bırakmalı ve sosyal ortamlara girmeden önce ve çıktıktan sonra ellerimizi en az 20 saniye sabun ve suyla veya el dezenfektanlarıyla yıkamalıyız." dedi.

"Enfeksiyonlara karşı en etkili yol hijyeni sağlamaktır"

Enfeksiyonlardan korunmanın en etkili yolunun el hijyeni olduğunu belirten Demir, "El hijyeni enfeksiyonun bulaşmasını en az yüzde 40 engeller." ifadelerini kullandı.

Salgın hasatlıkların insanlık tarihi kadar eski olduğunu vurgulayan Demir, salgın hastalıklar ile mücadele eden insanların bugüne kadar elde ettiği verilerin kullanılması ile eskiden yüzbinler seviyesinde olan ölümlerin günümüzde çok daha düşük seviyelerde kaldığını aktardı.

Corona virüsünden korunmanın en etkili yolun el hijyeni olduğunu, bir metre kuralının uygulanması gerektiğini belirten Demir, şunları söyledi:

"Ülkemizde henüz bir vaka ortaya çıkmadı. Ancak bu çıkmayacağı anlamına gelmez. Hijyene dikkat etmeli ve tedbirleri elden bırakmamalıyız." (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir