• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2296.814
  • ...
İçme ve kullanma suyu havzalarının korunmasına yönelik mevzuatta düzenleme yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan habere göre, içme-kullanma suyu temin edilen veya edilmesi planlanan yer üstü ve yer altı suyu kaynaklarının korunması amacıyla; her bir içme-kullanma suyu havzasının özellikleri dikkate alınarak bilimsel bir çalışma ile içme-kullanma suyu havzası koruma planı hazırlanacak.

İçme-kullanma suyu temin edilen veya edilmesi planlanan yer üstü ve yer altı suyu kaynaklarına başka bir su kaynağından aktarma yapılması durumunda, su alınan ve aktarılan havzalar için münferit veya müşterek içme-kullanma suyu havzası koruma planı hazırlanacak. İçme-kullanma suyu havzası koruma planı hazırlanıncaya kadar başka bir su kaynağından aktarma yapılması durumunda su alınan havza için uygulanacak hükümler bakanlıkça belirlenecek.

İçme-kullanma suyu temin edilen ve edilmesi planlanan yer üstü ve yer altı suyu kaynakları için içme-kullanma suyu havzası koruma planı bakanlıkça veya bakanlığın uygun görüşü ve koordinasyonunda hazırlanacak.

Büyükşehir belediyelerine içme-kullanma suyu temin edilen veya edilmesi planlanan yer üstü suyu kaynakları için koruma planları, büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idareleri genel müdürlüklerince hazırlanıp ya da hazırlattırılıp bakanlığa sunulacak.

Büyükşehir belediyeleri haricindeki yerleşimlere içme-kullanma suyu temin edilen veya edilmesi planlanan yer üstü suyu kaynakları için koruma planları bakanlıkça hazırlanacak veya hazırlattırılacak.

Tüketiciye ulaşan suyun kalitesi ve miktarını güvence altına almak için ihtiyaç duyulması halinde, idare tarafından içme-kullanma suyu havzası koruma planını da kapsayan içme suyu güvenliği planı hazırlanacak.

İçme-kullanma suyu havzalarında bulunan devlet, belediye ve kamuya ait arazilerde de içme-kullanma suyu havzası koruma planı hükümleri uygulanacak. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir