• DOLAR 32.497
  • EURO 34.641
  • ALTIN 2480.474
  • ...
Depremin vurduğu Malatya'da yeni konutların 2020 yılı sonu teslim edilmesi planlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milletvekili Çalık, 24 Ocak'ta meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki Elâzığ Sivrice merkezli deprem sonrasında Doğanyol ve Pütürge ilçelerinde yapılan ve yapılacak çalışmalarla ilgili Doğanyol Kaymakamı Yunus Emre Vural, Belediye Başkanı Hakan Bay ve muhtarlarla bir araya gelerek yapılan ve yapılacak çalışmalarla ilgili istişarede bulundu.

Çalık, yeni konutların yapılacağı alanda incelemelerde bulundu.

Devletin, bütün bakanlıklar, kurum ve kuruluşlarıyla ilk saatten itibaren deprem bölgesine gittiğini dile getiren Çalık, "Doğanyol'da 190 ev yıkıldı, acil yıkılacak olan ev ise 130, ağır hasarlı 449 ev bulunuyor. Deprem sonrası acil afet yardımlarından Doğanyol ilçemizde 394 haneye 3,2 milyon TL destek sağlanmıştır. Doğanyol'da bir taraftan depremin yaralarını sararken, bir taraftan da hizmet getirmeye devam ediyoruz." dedi.

Çalık, "Sağlık Bakanlığı tarafından Doğanyol Hastanemizin ihalesi yapıldı. Yol yapımı için 2 buçuk milyon TL kamulaştırma için ödenek gönderildi. Yeni göletlerin yapımı için proje çalışmaları sürüyor. Doğanyol için zemin artı 2 ve tarım köy kapsamında çelik konstrüksiyonlu evler yapılacak. Doğanyol merkezde 2+1 150 tane, 3+1 100 tane olmak üzere zemin artı 2 katlı evlerimizden Doğanyol merkeze 250 tane ev yapılacak. 200 tane ev ise kırsal mahallelerde yapılacak. Doğanyol merkezde yıkılması gereken evler yıkıldı ve alan hazırlandı. En kısa zamanda ise ihale süreci tamamlanacak ve inşaat süreci başlatılacak." diye belirtti.

Çalık, Pütürge ilçesinde de Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Çalık, Pütürge ilçesinde deprem sonrası yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında istişarede bulundu.

Pütürge'de yapılacak konutlar hakkında bilgi veren Çalık, "Depremden sonra devletimiz tüm kurum ve kuruluşları ile birlikte sahadaydı ve halen sahada bulunuyor. Pütürge'de yaraların sarılması için hep birlikte mücadele ediyoruz. Pütürge ilçemizde depremin üzerinden 45 gün geçmeden 208 konutun ihalesi yapıldı ve temelleri atılacak. Pütürge'de bin 979 tane ağır hasarlı binamız var. Pütürge merkezde 124 tanesi 2+1, 84 tanesi ise 3+1 olmak üzere 208 ev yapılacak. İhale tamamlandı, temeli atılacak. Pütürge ilçemizin kırsal mahallelerinde ise 750 tane ev yapılacak. Pütürge merkezde de kentsel dönüşüm yapılmasını istiyoruz. Pütürge'de bin 40 vatandaşımıza 6 milyon 208 bin TL nakdi yardım yapıldı. Allah devletimize zeval vermesin. Yeni konutlarımızı 2020 yılı sonu itibariyle teslim etmeyi planlıyoruz." diye konuştu.

Milletvekili Çalık, Kale ilçesinde ise 519 kişiye, AFAD tarafından 3 milyon 534 bin TL nakdi yardım yapıldığını kaydetti. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir