• DOLAR 32.528
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2422.931
  • ...
Sebze ve meyve kasalarıyla köy okuluna kütüphane yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı sınırın sıfır noktasındaki köy okulunda görev yapan Kavallı İlk ve Ortaokul Müdürü Hilal Babahan, kütüphanesi olmayan okula sebze ve meyve kasalarıyla kütüphane yaptı.

Orta ve ilkokul öğrencilerinin kitap ihtiyacını gidermek adına böyle bir yöntem uyguladığını belirten Babahan, farkındalık yapmak adına sebze ve meyve kasalarından kitaplık yaptığını ve birçok yerden kitap aldığını söyledi.

Sebze ve meyve kasaları arasında kitap gören öğrencilerin ilgisini çektiğini belirten Babahan, her teneffüs aralarında öğrencilerin kütüphaneye gelerek kitap okuduklarını ve şu ana kadar bin 100 kitap bağışı aldıklarını söyledi.

Rengarenk olan kitaplıkta kitapların daha belirgin göründüğünü söyleyen Babahan, "Amacımız öğrencilere kitap okumayı aşılamaktır. Kütüphaneyi kurduktan sonra gerek teneffüs aralarında, gerekse boş vakitlerinde her öğrencimin elinde kitaplar görmek beni daha da mutlu ediyor. Bu kapsamda, bana kitap bağışında bulunan bütün herkese teşekkürlerimi sunuyorum." dedi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir