• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
Uganda’daki Müslümanlar zor şartlar altında dinlerini yaşamaya çalışıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Afrika kıtasındaki çocuklar, okuma yazmayı ve temel dini bilgileri imkânsızlıklar nedeniyle zor şartlarda öğrenmek zorunda kalıyor.

Defteri, kalemi ve kitabı olmayan Ugandalı çocuklar, Kur'an-ı Kerim eğitmenlerini parçalanmış tahtaların üzerine harfleri yazarak öğrenmeye çalışıyorlar.

Misyonerlerin faaliyetlerinin had safhada olduğu Uganda’da, İslami faaliyetlerde bulunan Müslümanlar da çok zor şartlarda İslami tebliğ ve çalışmalarını yürütüyor.

Çoğu kırsal kesimlerde mescit veya cami olmadığı için Müslümanlar, birkaç ağaç ve üzerine serdikleri kamışların üzerinde ibadetlerini yapıyorlar.

Uganda’nın Buyende şehri İringa bölgesi Nanwunano köyünde 547 çocuk, Kur’an- Kerim eğitimi alıyor. 

Kur’an Eğitimi veren İmam Abdülkerim İlyas, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa gibi İslam’ı yaşamak ve yaymak istediklerini belirtti.

Molla Abdülkerim, “Bizler buradayız ve elimizden geldiğinde İslam’ı yaşamaya çalışıyoruz. Fakat imkânlarımız çok kısıtlı, gündelik çok eksiğimiz var. İhtiyaçlarımız çok. En önemlisi bizim bir camiye ihtiyacımız var. Bir okula ihtiyacımız var, sağlık ocağına ihtiyacımız var. Bu bölgede yatılı bir kilise var. Aynı bu şekilde bizim de bir camimiz olsun. Bu konuda bize yardımcı olunsa çok memnun oluruz. Burada 547 çocuğumuza Kur’an- Kerim eğitimi veriyoruz.” dedi. (İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir