• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Dursun Çiçek İfade Verecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hükümet aleyhinde kara propaganda yapmak amacıylaGenelkurmaytarafından kurulduğu iddia edileninternetsiteleriyle ilgili yürütülen `internet andıcı` soruşturmasında AlbayDursun Çiçekile birlikte biri muvazzaf, biriemekliiki albay ifadeye çağrıldı.

Ergenekon kapsamında yürütülen internet andıcı soruşturmasında üç isim ifadeye çağrıldı. Başsavcı vekilliğine atanan Zekeriya Öz`ün başlattığı ve şu an savcı Cihan Kansız tarafından yürütülen soruşturmada Albay Dursun Çiçek ile biri emekli, biri muvazzaf iki albayın daha ifadeye çağrıldığı belirtildi. Üç ismin de şüpheli olarak ifade vereceği kaydedildi.

Kara propaganda yapmak amacıyla Genelkurmay tarafından kurulduğu iddia edilen internet siteleri, Kasım 2009`da gönderilen bir ihbar e-mailiyle ortaya çıkmıştı. İddialara göre, Genelkurmay tarafından kurulan söz konusu siteler hükümet aleyhine kara propaganda yapmak amacıyla açıldı.

Konunun ortaya çıkması üzerine Genelkurmay bu sitelerin Başbakanlık`ın talimatıyla kurulduğunu açıklamıştı. Başbakanlığın böyle bir talimat vermediğinin bildirmesi üzerine Genelkurmay, bu kez talimatın merhum Başbakan Bülent Ecevit döneminde sözlü olarak verildiğini iddia etmişti. Uzun süre bir gelişme yaşanmayan soruşturma kapsamında geçtiğimiz yıl eski 1. Ordu Komutanı Hasan Iğsız ve Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu da ifade vermişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir