• DOLAR 32.315
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2307.142
  • ...
Bitlisli girişimci İbrahim usta yerli kar küreme aracı hayalini gerçekleştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kar yağışının yoğun olduğu Bitlis’te, böylesi bir iş makinesine ihtiyaç duyulduğu için sürekli hayal ederek yola koyulan Kuzucu, 20 kişilik ekibiyle bir yıllık çalışmanın ardından hayallerine kavuştu.

Yurt dışında piyasa fiyatı 1 milyon TL’ye varan kar küreme aracını kendi imkanlarıyla yapan Kuzucu, azmin başaramayacağı hiçbir şeyin olmadığını ispatladı.

Yapılan tüm testleri başarıyla tamamladığını belirten Kuzucu, bir dahaki hedefinin yüzde 90 yerli ve milli kar küreme iş makinesini üretmek olduğunu söyledi.

Marka tescilli için başvuracakları araca “Kuzucular Marine Kar Küreme Aracı” adını verdiklerini hatırlatan Kuzucu, 2020 yılında 4 adet yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Kuzucu: “Ülkemizde ilk defa böyle bir proje yapıldı. Hayalimdekini gerçekleştirdim.  Ön tarafı savurmadır. Savurma önden karı kürerken, arkadan gelen kamyona yükleniyor. Saatte 200 ile 500 metreküp kar yükleme yapacak. Azami hızı 25 kilometredir. Kar küremede ise 2 ile 7 kilometre hızla tasarladığımız bir projedir. İnşallah geliştirilip daha yüksek kapasitede küçük ve büyük modellerini yapacağız.” dedi.

Tekne imalatı başta olmak üzere birçok alanda çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Kuzucu, desteklenmeleri halinde hem yeni çalışmalar hem de istihdam noktasında memlekete ve ülkeye katkı sunacaklarının altını çizdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir