• DOLAR 32.533
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2431.885
  • ...
Esnaf, ‘3. Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Günleri’ fuarına halkın ilgisinden memnun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

81 ilden gelen esnaf, İran’da baş gösteren Corona virüs ’ten dolayı tedirgin olan bazı esnaf arkadaşlarının fuara gelmekten vazgeçtiğini ama herhangi bir sıkıntının olmadığını dile getirdiler.

Fuara Trabzon’dan gelip, yöreye ait ürünleri Vanlılarla buluşturan Emre Köse, Van’daki fuara ilk defa geldiklerini ama ilgiden memnun olduklarını dile getirdi. Corona virüs ve depremden dolayı, fuara olan ilginin azaldığını ve ürünlerin fiyatında herhangi bir fark yapmadıklarını dile getiren Köse, bu olumsuzluklara karşın öğrenci ve çalışanların fuara hafta sonları daha fazla ilgi gösterdiğini, bunun da memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

 “Virüsün burada olduğunu düşünmüyorum.”

Fuarda kayısı sattığını dile getiren Yavuz İlhan, Corona virüs ’ten dolayı korkup maske takan insanlar olduğunu ama bütün bunların psikolojik olduğunu dile getirdi.

İlhan, “Corona virüsün Türkiye'de bulunduğunu düşünmüyorum. Ülkemizde öyle bir sıkıntı yok. Biz de kayısı satarken, Corona virüs ilacı diye esprili bir dille satıyoruz. İnşallah virüs burada olmaz ve bölgemize de uğramaz. Biz temiz bir milletiz, bizde olabileceğini düşünmüyorum. Bizim satışlarımız Corona virüs söylentilerinden dolayı düşmedi ama yerel esnaf bundan oldukça etkilenmiş. Bizim de Malatya’da İran ile ticaretimiz vardı ve oraya giden TIR'larımızı son anda getirebildik. Aslında ülke genelinde herkesi etkiledi. Bu virüs bazı sektörler için iyi oldu. Ama Van gibi İran’a komşu olan iller için sıkıntı oluyor.” dedi.

Van halkının fuara olan ilgisinden memnun olduklarını dile getiren İlhan, fuara gelen esnafın farklı illerden gelerek, Van halkının damak tadına hitap etmek için en kaliteli ürünleri getirdiklerini söyledi. Ayrıca fuarın hafta sonlarında hafta içine oranla daha fazla ilgi gördüğünü ama hafta içi de katılımın fena olmadığını belirtti.

Afyon’dan fuara gelen ve yöresel tatları Vanlılarla buluşturan Halil Erkam Dost ise, Corona virüs ’ün fuara etkisinin olduğunu fakat fazla olmadığını dile getirdi. Önceki yıllarda yapılan fuarlara rağbetin daha iyi olduğunu belirten Dost, müşteri kitlelerinin memurlar olduğunu, bu yüzden hafta sonlarında işlerinin daha iyi olduğunu, hafta içi günlerde de Van halkının kendilerini yalnız bırakmamalarını istedi.

Hatay, Maraş ve Antep yörelerine ait yiyecekleri fuarda sattıklarını belirten Coşkun Çevik, ilk defa Van’a geldiklerini, Van halkının fuara olan ilgisinden memnun olduklarını ve tüm Van halkını Hatay sofrasına beklediklerini dile getirdi.

Van’a Gaziantep’ten geldiğini ve fuara üçüncü defa katıldıklarını belirten Yusuf Demir ismindeki esnaf ise; “Fuar organizatörü olan Özgür beye teşekkür ederim.  Bu fuarlar Van için büyük aktivite oluyor. Van halkına, esnafa ve bizlere büyük bir kazanç kapısı oluyor. Bazı esnaf arkadaşlar Corona virüs ’ten dolayı gelmediler. Ama Van halkının ilgisinden çok memnunuz. Hafta sonları katılım ve ilgi çok iyi ama hafta içi de özellikle saat 17.00’dan sonra iş çıkışı olduğu için yine ilgi oluyor. Van’da katılım potansiyeli var.” ifadelerini kullandı.

Adıyaman helvasını Vanlılarla buluşturmaya gelen Mehmet ismindeki esnaf, fuara katılmaktan memnun olduğunu ama bu seneki ilginin önceki senelere göre az olduğunu, bunun nedenin de İran’da baş gösteren Corona virüs salgını olduğunu söyledi. Virüs tehlikesinden dolayı insanların kalabalık yerlere gitmekten çekindiklerini ve başkalarının yaptığı yiyecekleri yemekten korktuklarını dile getiren esnaf, buna rağmen hafta sonlarında insanların fuara biraz daha ilgi gösterdiklerini ifade etti.

Fuara oyun sektöründe katılım gösteren Rahmi Abalak ise, “4 ay önce de katılmıştık. Rağbetten memnunuz. Biz şehir şehir geziyoruz. Van ili de sevdiğimiz bir yer. Genel olarak memnunuz. Herkesi buraya bekliyoruz. Güzel bir etkinlik. Doğuda bu tür etkinlikler kısıtlı biraz. Herkesin buraya gelip fuara katkıda bulunmalarını istiyoruz.” dedi.

Corona virüs söylentileri ile ilgili de konuşan Abalak, “Bizim millette söylenti oldu mu bir rehavet oluyor hemen ama resmi olarak bir şey olmadığı yönünde il sağlık müdürlüğünde ve çeşitli yerlerden araştırıp öyle geldik. Eğer resmi bir açıklama olmuş olsaydı, buranın yerli esnafı katılmazdı bu fuara. Hatta dün buraya çok iyi bir katılım oldu halk nezdinde. Eğer bir tehlike olmuş olsaydı bu kadar kişi gelmezdi buraya.” ifadelerini kullandı.

Van İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından da uyuşturucu maddelerinin zararlarını anlatmak için fuar girişine stant açıldı.

Bu sene üçüncüsü düzenlenen ‘3. Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Günleri’ Van Exspo Fuar ve Kongre Merkezinde, mart ayının 15’ine kadar devam edecek. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir