• DOLAR 32.588
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2491.159
  • ...
Batmanlı öğrencilerden “Neden İslami İlimler Bölümü?” konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü Vadi Park konferans salonunda düzenlenen konferansa; İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şemsettin Dursun, öğretim üyesi Fetullah Zengin ve üniversite öğrencileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şemsettin Dursun bir konuşma yaptı.

İnsanlığın huzurunun İslam’da olduğuna işaret eden Dursun, “Hazreti Muhammed Aleyhi selam geldi, biz ona tutunduk, dünyanın en aziz milleti olduk. Endülüs'te 781 yıl İslam hâkim oldu, oradan Endonezya’ya, Malezya’ya kadar bütün buralar o dönemlerde İslam'ın hâkimiyeti altına girdi. İnsanlık adalet nedir, hak nedir, hukuk nedir onu gördü, bir fiil yaşadı. Dolayısıyla biz İslam'ı yaşarsak gerçekten insanlık felah bulur.” dedi.

İnsanların sahip oldukları değerlerinin farkında olmadıklarını vurgulayan Dursun, “Bazen diyorum biz aslında sahip olduğumuz değerlerin farkında değiliz. Sahip olduğumuz değerlerin farkında olsak, o farkı anlasak hayat bir başka olur. Hayat güzeldir. Hayat çok anlamlıdır. Bütün bir kâinata bedel bir aklımız var. Biz aklımızı dünyaya değişmeyiz. Sahip olduğumuz bu aklı kim verdi bize? Biz çalışarak, çabalayarak mı elde ettik? Anne ve babalarımız çalışarak çabalayarak mı bunu verdiler bize, yoksa bizi çok seven, bizi yaratan O yaratıcı mı bize o aklı verdi? diye sormamız gerekir.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında Dursun şunları söyledi: “Dolayısıyla sahip olduğumuz değerin farkında olmak son derece önemli, hayatımızı hamdın ve şükrün gölgesinde inşa etmek çok çok önemlidir. Hayatımızı hamdın ve şükrün gölgesinde inşa etmek ne demektir? Mesela aklın hamdi aklını kullanmaktır. Gözün hamdi meşru olana bakmaktır. Kulağın hamdi meşru olana dinlemek ve gayri meşru olandan sakınmaktır. Her bir organın hamdi kendi fonksiyonunu icra etmektir. Zira meşru dairede keyif, keyfimize kâfidir.”

Daha sonra öğretim üyesi Fetullah Zengin, toplumun İslami İlimler bölümü mezunlarından beklentisinin neler olduğu üzerine bir konuşma yaptı. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir