• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kankalar HDP-CHP arasında davulcu zurnacı girdi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

YUSUF CAN – HABER YORUM

Basına düşen haberlere göre CHP’nin Bolu İl Başkanlığı düzenleyeceği kongreye “Kanka” HDP İl Başkanlığını da davet etmiş. HDP Bolu İl Başkanı ve Merkez İlçe Başkanı beraberlerindeki heyetle kongreye uğrayıp bir süre kaldıktan sonra bir cenaze törenine katılmak için erkenden ayrılırlar.

Ne olduysa bundan sonra oluyor.

HDP’nin bu kongreye katılmasına tepki gösterilmesi üzerine CHP belediye başkanı Tanju Özcan:

Özcan "Biz kendisini davet etmedik. Davet edilmeyen yere bir davulcu, bir zurnacı gider derler. 'Tüm halkımız davetlidir' ibaresinden il başkanının, kendine durum ve vazife çıkartıp oraya gelmesini de yadırgadım. İyi günümde de kötü günümde de ben HDP İl Başkanı'nı çevremde görmek istemiyorum" açıklaması yaptı.

Bu açıklamaya oldukça içerleyen HDP’liler galiba “Kankalarımız bize neden VEBA’lıymış gibi davranıyor.” Diye tepki gösterip savcılığa başvurarak şikayetçi oldular.

Ancak şikayet konusu oldukça garip.

HDP, 1 Mart 2019’daki yerel seçimlerde CHP’ye 4 bin oy verdiklerini ve bu oyları geri istediklerini belirtiyorlar.

Bu istek bi hayli ilginç.

-Çünkü HDP, son günlerde defaatle ve farklı yetkililerin ağzıyla “İttifakı güçlendirmeleri gerektiği” yönünde söylemlerde bulunurken şimdi bu oy isteme nereye konulacak.

-HDP, diğer şehirlerde de CHP lehine kullandığı oylarını geri isteyecek mi?

-HDP’nin yönlendirmesiyle; geçmişiyle Kürdlere en belirgin ve kanlı senaryolar çizip uyguladığı tarihsel vakıa olan CHP’ye oy veren (bazı) Kürdlerin bu hakaretlerden ders çıkarmaları mümkün olacak mı?

-CHP üst yönetimi Bolu’da yaşananlara nasıl bir açıklama getirecek, HDP’den özür dilenecek mi?

-HDP üst yönetimi bu hakaretleri duymazdan gelmeye devam edip oy kullanan vatandaşları ağır töhmet altında tutmaya devam mı edecek?

-Türkiye siyaseti kavga gürültüden, hakaretlerden tahkirlerden ikinci sınıf insan muamelesi yapmaktan kurtulacak mı?

-Hem HDP her defasında "Seçim ittifakını" reddetmiyor muydu? Bu saatten sonra HDP bu işbirliğini inkar etmeye devam edecek mi?

-HDP'nin başvurduğu makam , bir savcılık. Burası da biraz ironik değil mi? HDP, hazır savcılığa CHP'nin hakaretleriyle ilgili başvuruda bulunmuş, acaba geçmişiyle yüzleşmesi konusunda da bir talepte bulunacak mı?

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir