• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2504.266
  • ...
HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı: Amatör spor kulüpleri desteklenmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Durmaz ve beraberindeki heyeti, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mahmut Aksoy ve amatör kulüp başkanları karşıladı.

Ziyarette, amatör takımlarının yaşadığı sorunlar ve sorunların çözümü için atılması gereken adımlar konuşuldu.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan M. Şerif Durmaz, amatör spor kulüplerinin sorunlarının araştırılıp çözümü için çaba sarf edilmesi gerektiğini söyledi.

Spor kulüplerinin yaşadığı çok sayıda sorunun olduğunu belirten Durmaz, "HÜDA PAR olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugün de Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunu ziyaret ettik. Bu ziyaretimizde amatör sporun sorunları konuşuldu. Bizler de parti olarak toplumun farklı kesimin sorunlarını tespit edip gündeme getirme gayretindeyiz. Bugün amatör sporunun yaşadığı sıkıntıları, amatör sporcuların karşılaştığı problemleri ele aldık. Bu konuda da atılması gereken, yapılması gereken bazı hususlar var." dedi.

"Sporculara zamanında ve kaliteli malzeme yardımı yapılmalı"

Sporun gençleri kötü alışkanlardan koruduğunu vurgulayan Durmaz, "Özellikle gençleri kötü alışkanlıklardan muhafaza edebilmek adına amatör sporun desteklenmesi gerekmektedir. Bu noktada Batman'daki kurumlar; amatör spora daha farklı ve daha fazla ilgi göstermelidir. Amatör sporuna yapılan malzeme yardımları vardır ama bu malzeme yardımları biraz geç verilmekte. Bu noktada özellikle spor kulüpleri şu istekte bulunmaktadırlar; yapılacak malzeme yardımları zamanında yapılmalıdır. Bu malzemelerin kaliteli olması da önem arz etmektedir. Bu noktada özellikle sporcular kaliteli malzeme ile çalışmalar yaptıklarında daha fazla sağlıklı kalabiliyorlar." diye konuştu.

"Sporculara araç tahsis edilmelidir"

Maç öncesi ve sonrası spor kulüplerine kurumlar tarafından araç tahsis edilmesi gerektiğini ifade eden Durmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

Çünkü araç tahsis edilmesi konusunda özellikle amatör spor kulüpleri sıkıntı çekmektedirler.  Amatör spor kulüplerinin maddi yönden yaşadığı sıkıntılar var. Bu noktada ilgili kurumların, valiliğin, belediyenin, özellikle Gençlik Spor İl Müdürlüğünün, İl Özel İdaresinin araç tahsisi etmesi, bu sorunu az da olsa çözüme kavuşturacaktır.

"Amatör spor evleri yapılmalı"

Batman'da amatör spor evlerinin olmadığını da anımsatan Durmaz, "Diğer farklı illerde amatör spora ayrılmış bazı yerler var. Amatör spor evleri yapılmış. Bu konu da Batman neden diğer illerden geri kalmaktadır. Özellikle ilgili kurumlar, amatör spor evlerinin yapılması konusunda projelerini bir an evvel hayata geçirmelidirler. 19 Mayıs Stadı'ndaki 2 nolu tribünin yıkılacağı ve o yıkılacak tribünün yerine amatör spor evlerinin yapılacağı ifade edilmişti. Orada yapılacak evlerin metrekaresi çok küçüktür. Özellikle metrekarelerinin büyütülmesi gerekmekte, amatör sporcuların isteği bu yönde." ifadelerini kullandı. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir