• DOLAR 32.605
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2498.602
  • ...
Gaziantep'te "Aile kurumu" temalı program düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu kapsamda Gaziantep'te düzenlenen "Aile kurumu" temalı programda, ailenin toplumun temel yapı taşı olduğuna dikkat çekilerek, aileye sahip çıkılması çağrısında bulunuldu.

Gazikent Seminer Salonu'nda, sunuculuğunu Recep Fidancı'nın yaptığı program, Muhammed Göçer'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış ve selamlama konuşmasını İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) Gaziantep temsilcisi Ahmet Bora yaptı.

Programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Abdulkadir Aydoğan, İslam toplumlarının en büyük yapı taşının aile olduğunu vurguladı.

Toplumun yapı ve temel taşı olan aile kurumu, tarih boyunca hep kutsiyeti, statüsü ve rolleri itibariyle toplumun temel kurumu olduğuna dikkat çeken Aydoğan, aile kurumunun önemine değinerek, "İslam, aile üzerinden bireyler arasında akrabalık bağlarını oluşturmaktadır." dedi.

Aile kurumunun önemi ve korunması ile ilgili bir sunum gerçekleştiren Eğitimci Ömer Taş ise, azalan evliliklere ve artan boşanma oranlarına dikkat çekerek, ailelere sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Sunumunda eşlere önemli tavsiyelerde bulunan Taş, eşlerin birbirleriyle iyi iletişim kurmalarının hem diğer insanlara hem de kendi evlatlarına güzel bir örneklik teşkil edeceğini ifade ederek, ailede erkek ve kadınların sorumluluklarını hatırlattı.

Eşlerin birbirlerine karşı sorumluluklarının olduğunu belirten Taş, her zaman eşlerin birbirlerine karşı iyi davranmalarını tavsiye etti.

Ailede anne ve babaya çok önemli görevlerin düştüğünü belirten Taş, mükemmel anne ve babanın, mükemmel çocuk yetiştiremeyeceğini, mutlu anne ve babanın, mutlu çocuk yetiştireceğine dikkat çekti. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir