• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Malatya’da “Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması” temalı siyer sınavı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yarışma İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde düzenlendi. Ön lisans ve ön lisans düzeyindeki, örgün eğitimine devam eden, 1 Ocak 1993 ve sonrasında doğmuş üniversite öğrencilerinin katıldığı yarışmada, Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatını konu alan “Onun Gibi Yaşamak” eserinden hazırlanan 80 soru soruldu.

Malatya İl Müftülüğü, yarışmada dereceye girecek 81 ilin birincileri olacak bir erkek ve bir kız öğrenciye umre, 2'ncilere bin TL, 3'üncülere 500 TL, ilk yüze girenlere yüz TL ve 44 kişiye de kitap hediye edecek.

“Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) sevgisini ve örnekliğini canlı tutmaya çalışıyoruz”

Yapılan yarışma hakkında yazılı açıklamada bulunan Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar, bu tür yarışmalarla üniversite öğrencileri arasında Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) sevgisi ve örnekliğinin canlı tutulmaya çalışıldığını söyledi.

Işıldar, “Diyanet İşleri Başkanlığı’nca üniversite öğrencileri arasında Hazreti Peygamber'in sevgisini ve örnekliğini canlı tutmak, Mevlid-i Nebi haftasına ilişkin farkındalık oluşturmak ve Başkanlığımızın gençlere yönelik hizmetlerine ivme kazandırmak amacıyla 2019 yılı Mevlid-i Nebi etkinlikleri çerçevesinde ülke genelinde “Mevlid-İ Nebi Gençlik Bilgi Yarışması” düzenlendi.” dedi.

“Bu yarışma vesilesiyle gençlerin umreye giderek Hazreti Peygamber Efendimizle buluşmalarını hedefliyoruz”

Işıldar, şöyle devam etti:

“Bugün İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi A ve B Blok’ta 70 görevlimiz ile gerçekleştirdiğimiz yarışmaya katılan öğrencilere, ‘O’nun Gibi Yaşamak’ isimli eserden hazırlanan sorular soruldu. Yarışma neticesinde her ilden birincilik elde eden bir erkek ve bir kız öğrencimiz, Başkanlığımızca umre ödülü ile ödüllendirilecektir. Umre ödülünün gerçekleştirileceği tarih aralığı hususunda Başkanlığımız planlamaları esas alınacaktır. Yarışmacılara söz konusu ödülü farklı tarih aralığında kullanma veya yerine başkasını faydalandırma imkânı verilemeyecektir. Malatya müftülüğü olarak ayrıca 244 kişiye ödül verilecektir. Yarışmaya giren tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.” (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir