• DOLAR 32.596
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2494.934
  • ...
İşgalci siyonistler 1967'den bu yana 16 bin Filistinli kadını esir aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalin başlamasından bu yana siyonistlerin her türlü zulümüne maruz kalan Filistinli kadınlar, siyonistlerin zindanlarında hala işkence görmeye devam ediyor.

Filistin Esir İşleri Komisyonu'nun Araştırmalar ve Belgeleme Birimi Başkanı Abdunnasır Fervane, siyonist işgal rejiminin 1967'den bu yana 16 binden fazla Filistinli kadını esir aldığını dile getirdi.

Fervane, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, işgal rejiminin hâlen 43 Filistinli kadını oldukça zor şartlarda zindanda tuttuğuna bildirdi.

İşgal rejiminin zulümlerinden ve tutuklamalarından Filistinli kadınların müstesna tutulmadığını vurgulayan Fervane, kadınların tutuklu bulundukları yerlerde erkeklere yönelik insanlık dışı uygulamaların ve işkencelerin benzerlerine maruz kaldıklarını söyledi.

Fervane, "İşgal yönetiminin kadınlara yönelik bütün bu uygulamalarının amacı, onları korkutmak, engellemek, aktif bir şekilde mücadelede yer almalarını ve mücadele içerisindeki rollerini yerine getirmelerinin önüne geçmektir." dedi.

Filistinli esir kadınların tutukluluk esnasında çok katı soruşturmaya, bedensel ve psikolojik işkenceye, şiddete, zorlamaya ve mahrumiyete maruz kaldığını belirten Fervane, "Kadınların cinsiyeti ve özelliği göz önünde bulundurulmamaktadır. Özel ihtiyaçları en düşük düzeyde bile karşılanmıyor. Bütün bunlara ek olarak sağlık hizmetinden de yoksun bırakılıyor ve gerekli olan sağlık ihtiyaçlarının hiçbiri karşılanmıyor." diye belirtti.

1967 yılında esir edilen ilk Filistinli kadın olan ve müebbet hapis cezasına çarptırılan Kudus'lü Fatma Barnavi, 1977 yılına kadar zindanlarda tutuldu.

Terör çetesinin zindanlarında esir tutulan Filistinli Şoruk Dwayyat ve Şatila Ebu Ayyad aldıkları 16'şar yıl hapis cezası ile şu anda en yüksek cezayı alan iki kadın.

Filistinli esir kadınların arasında evlatları siyonist çeteler tarafından şehid edilen anneler de bulunuyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir