• DOLAR 32.537
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2496.072
  • ...
Adıyaman'da "O'nun Gibi Yaşamak" temalı siyer sınavı gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Örgün olarak eğitimine devam eden ve 1 Ocak 1993 ve sonrasında doğmuş üniversite öğrencilerinin katılabildiği yarışmada, A ve B olmak üzere iki ayrı kitapçıktan 80 soru soruldu.

Sınav hakkında bilgi veren Adıyaman İl Müftü Yardımcısı Murat Mirzaoğlu "Bugün öğrencilerimiz için Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in hayatı hakkında farkındalık oluşturabilmek için sınav düzenledik. Adıyaman ilimiz için iki kız iki erkek öğrenci olmak üzere dört öğrencimiz umre ödülüyle ödüllendirilecekler. Bu ödüllerden maksat farkındalık oluşturmak, öğrencilerimize Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'i sevdirmek ve O'nun hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilmelerini sağlamaktır. Temel amacımız "O'nun Gibi Yaşamak" adlı kitaptan sorumlu tutulan öğrencilerimizi Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed ile buluşturmaktır." dedi.

Daha önce de sınava girdiğini söyleyen Ayşenur Ergül bu tür yarışmaların çok faydalı olduğunu ve çok hoşuna gittiğini belirtti.

Önemli olan okuduklarını yaşayabilmek olduğunu ifade eden Ayhan Utar "Hayatımıza tatbik etmemiz lazım. Öğrenciler bu sınavlarla teşvik ediliyor. Teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Didem Delikanlı ise yarışmaya katılmaktan dolayı çok mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir