• DOLAR 32.383
  • EURO 35.107
  • ALTIN 2326.38
  • ...
ÖĞ-DER: Gayri meşru dizi ve filmlerle nesillerimiz ifsat ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

11. Bölge Toplantısı için Şanlıurfa'ya gelen ÖĞ-DER Genel Başkan Yardımcısı Yakup Kadri Kaya, Şanlıurfa, Elazığ, Diyarbakır ve Mardin ÖĞ-DER il temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıda eğitim sorunları ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantı öncesinde basın açıklaması yapan Kaya, İslam coğrafyasında barışın ve huzurun hâkim olması temennisinde bulunarak, "Toplantımıza başlarken öncelikle şehitlerimize rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil diliyor, başta İslam coğrafyası olmak üzere tüm dünyada barışın, huzurun hâkim olmasını Allah-u Teâlâ'dan diliyorum." dedi.

"Gâvurun kalkanından bize fayda gelmez. Kendi kalkanımızı kendimiz yapmalıyız"

Necmettin Erbakan Hoca'nın "Şuurlu nesiller şuurlu öğretmenlerin elinde yetişecektir" sözlerine atıfta bulunan Kaya, "Şubat ayının son haftası, ÖĞ-DER 'in kuruluşunda bizlere rehberlik eden, yol gösteren Erbakan Hoca'mızın vefatının seneyi devriyesi idi. Hocamızın sözü hala hafızamızdadır. 'Şuurlu nesiller şuurlu öğretmenlerin elinde yetişecektir.' Hoca'mızın vefatının 9'uncu yılı devriyesi olması sebebiyle kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz. 2010 yılındaki öğretmenler günü münasebetiyle söylediği sözü hatırlatıyoruz. 'Gâvurun kalkanından bize fayda gelmez. Kendi kalkanımızı kendimiz yapmalıyız.' İşte bugün yaşananlardan şunu anlıyoruz ki eğitimde, sanayide, sağlıkta, hukukta ve tüm alanlarda özgün modeller ve çalışmaların yapılmasının ehemmiyeti yüksektir. Bu çalışmaları yapacak en büyük zenginliğimiz ise insan kaynağımızdır. Bunu sağlıklı planlı ve verimli bir şekilde yapması gereken kurum ise Milli Eğitim Bakanlığı'dır." ifadelerini kullandı.

"Milli Eğitim Bakanlığımız köklü değişiklikler yerine sadece şekilsel değişikliklerle uğraşmaktadır"

Basın açıklamasının devamında Milli Eğitim Bakanlığı'na önerilerde bulunan Kaya, "Milli Eğitim Bakanlığı'na ve ilgili kurumlara önerimiz; ülkemizin yetişmiş akademik, ehliyetli ve liyakatli insanlarından faydalanarak sorunların çözülmesi için adımlar atması, sivil toplumla bir olup ortak aklı çalıştırarak eğitimin kalitesini yükseltmesi ve güçlendirmesidir. Peki, bizler her çözümü bakanlıktan mı bekleyeceğiz? Hayır. Millî meselelerin, millî birlikle çözülebileceğini söylüyor ve toplumun tüm kesimlerinin elini taşın altına koyması gerektiğini hatırlatmayı bir görev kabul ediyoruz. Eğitimin içinde bulunduğu çıkmaz ile ilgili çözüm önerilerimiz gerek eğitim raporlarımız gerekse basın açıklamalarımızla kamuoyuna yetkililere duyuruyor ve iletiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız köklü değişiklikler yerine sadece şekilsel değişikliklerle uğraşmaktadır. Öğretmenin değerinin düştüğü, ahlaktan uzak, gayrı meşru ilişkiler üzerine kurulmuş televizyon dizi ve filmler ile nesillerimiz ifsat edilmektedir." dedi.

"Öğretmenler arasındaki kadrolu, sözleşmeli, ücretli ayrımı kaldırılmalıdır"

Öğretmenler ile ilgili sorunlara da değinen Kaya, "İnternet ve sosyal medya üzerinden yapılan kirli algılar, siyasilerin ötekileştirici ve germe siyasetleri, sorunlarımızı çözmek yerine artırmaktadır. Öğretmen eksikliğinin bir an önce giderilmesi, öğretmenler arasındaki kadrolu, sözleşmeli ücretli ayrımının kaldırılması için acil ve kalıcı çalışmaların yapılması gerektiğini hatırlatmayı bir görev addediyoruz. Ortaöğretimde yapılması düşünülen yeniden yapılanmanın, ilan edilen haliyle yaraya merhem olmayacağını sadece çözümsüzlüğü artıracağını hatırlatıyoruz. Çünkü yapılacak çalışma birikmiş sorunlara çözüm üretmekten ziyade, yarayı pansuman edici geçici bir çalışmadır." diye konuştu.

Kaya açıklamasının sonunda, eğitimle ilgili derdi olan herkesi yapılan ifsatları birlikte durdurmaya ve birlikte güzel işler yapmaya davet ettiklerini belirtti. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir