• DOLAR 32.371
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.29
  • ...

Üniversite-Sanayi işbirliğinin arttırılması kararının ilk adımı oluşturan ve Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından hazırlanan “Mardin Bulgurunun Markalaşması Fizibilite Çalışması” adlı projenin ön protokolü, Artuklu Üniversitesi ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) arasında imzalandı.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar’ın, Mardin sanayici ve işadamları ile daha önce yaptığı toplantılar neticesinde, sanayi ile üniversite arasında işbirliğinin artırılması husussunda mutabakata varıldığı ve bu çerçevede Üniversite-Sanayi işbirliğinin ilk ürünü olarak (DİKA) Dicle Kalkınma Ajansı’na “Mardin Bulgurunun Markalaşması Fizibilite Çalışması” projesinin sunulduğu bildirildi.

Mardin Bulgurcular Derneği ve Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası’nın özverili gayretleri ile coğrafi işaret belgesi alan Mardin bulgurunun henüz ticarileşmemiş olduğunu belirten Rektör Özcoşar, şunu söyledi:

“Mardin’in yerel ve meşhur lezzetlerinden olan Mardin bulgurunun ulusal ve uluslararası bir marka olarak duyurulması için gerekli olan pazarlama ve tanıtım faaliyetleri konusunda atılabilecek somut adımlar hakkında araştırma yapmak ve ‘Mardin Bulguru Markası’ oluşturulmasını sağlamak maksadıyla proje hataya geçirilmiştir. Markalaşma çalışmaları projesi ile Coğrafi İşaret Belgesi alan Mardin Bulguru ticarileşerek Mardin ekonomisine değer katacaktır.”

Projenin ilk adımını oluşturan “fizibilite” çalışmalarının ardından oluşturulacak raporun uygun görülmesi halinde projenin ikinci aşamasını oluşturan  “uygulama” faaliyetlerine başlanacağını söyleyen Özcoşar,  Üniversite olarak projeye her türlü katkı sunacaklarını ifade etti.

 2020 yılı içerisinde uygulamaya konulacak olan Mardin bulgurunun markalaştırılması için hazırlanan projede; Mardin Artuklu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Kayaoğlu ile Arş. Gör. Yavuz Selim Gülmez,  Kızıltepe Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Yusuf Doğan ile Öğr. Gör. Veysi Acıbuca’nın görev aldığı bildirildi. (İLKHA)