• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Görev süresi dolan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik emekli oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Programa, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın yanı sıra Diyanet İşleri eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç ile İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz, Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kent protokolü, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, iş adamları ve kanaat önderleri katıldı.

Gaziantep Valiliği tarafından Mutfak Sanatları Merkezinde (MSM) Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Erbaş, kentteki sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kanaat önderleri ve iş adamlarıyla da bir araya geldi.

Programda konuşan Erbaş, ilim ve ticaret birlikte yürüdüğü zaman o şehrin hem maddi hem de manevi olarak kalkınacağına işaret ederek, "Gaziantep bunun örnek şehirlerinden birisidir. Tarihte gördüğümüz pek çok ilim adamı Gaziantep'te yetişmiştir." dedi.

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik'in görev süresini tamamlayarak emekliye ayrıldığını belirten Erbaş, "Peygamberler, yeryüzünü karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için ne yapmışlarsa bugün de bu emanet bizim üzerimizdedir. Gelen vahyi insanlara anlatmak emaneti, bizim üzerimizdedir. İşte müftülerimiz, Peygamber emanetini gücünün yettiği kadar taşımaya çalışıyorlar. Ahmet hocamıza da biz şahidiz ki 43 yılını bu ruh, amaç ve şuurla Din-i Mübin-i İslam'a hizmet etmekle geçirdi. Emaneti yerde koymadı. Emaneti en güzel şekilde taşımaya çalıştı. Onun bu örnek hizmeti, umut ediyorum ki diğer bütün il müftülerimize, ilçe müftülerimize ve din görevlilerimize örnek olacaktır." diye konuştu.

Programda bir konuşma yapan Gaziantep Valisi Davut Gül ise, kente hizmetleri için Çelik'e teşekkür ederek, bundan sonraki hayatında sağlık, sıhhat ve afiyetler diledi.

Programda konuşan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik de, Gaziantep İl Müftülüğü ile taçlanan 43 yıllık hizmet hayatının veda programına katılan bütün misafirlere teşekkürlerini ileterek, herkesten helallik istedi.

Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ve Vali Gül tarafından Çelik'e hediye takdim edildikten sonra davetlilerle toplu fotoğraf çekildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir