• DOLAR 32.537
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2493.361
  • ...
​Geceleri de evlat nöbeti tutan aileler: Eve gitmek bize haram oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

3 Eylül 2019'da başlayan evlat nöbeti, 108 ailenin katılımıyla aralıksız devam ederken, aileler gece saatlerinde de nöbete devam edeceklerini belirtti.  

Çocuklarının eve dönmesini isteyen Süleyman Aydın, Celil Begdaş ve Rauf Biçer, çocuklarını almadan eve gitmek istemediklerini söylediler.

4 yıl önce PKK tarafından kaçırılan oğlu Özkan (19) için 186 gündür evlat nöbetini sürdüren baba Süleyman Aydın, gece-gündüz nöbetlerini devam ettireceklerini vurguladı.

Aydın, "Evlat nöbetimizi geceleri de sürdürüyoruz ve sabaha kadar sürdürmeye devam edeceğiz. Eve gittiğimde evde çocuğum olmadığı için huzur yok. Onlar soğukta beklerken bizim vicdanımız rahat değil. Bundan sonra gece gündüz nöbetimizi sürdüreceğiz." dedi.

Oğluna çağrıda bulunan baba Aydın, "Oğlum beni duyuyorsa teslim olmasını istiyorum. Biz burada perişan bir haldeyiz. Annen hastadır. Biz senin için burada sabaha kadar senin gelmeni bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Benim oğlum bu binadan (HDP İl Binası) çıktı"

Oğlu Yusuf Bektaş'ın HDP'liler tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığını ileri süren baba Celil Bektaş, "Bugün oğlumun kaçırılması 10’uncu ayını doldurdu. Eve gitmek bize haram oldu. Dün eve giderken oğlum evde olmadığı için evin içine giremedim ve kaldırımda sabahladım. Benim oğlum bu binadan çıktı. Bu binanın kapısına getirecekler. Oğlum gelmeyene kadar ben buradan kalkmayacağım." dedi.

Oğluna seslenen acılı baba Begdaş, "Oğlum seni kandırmışlar. Sen bir şey bilmeden seni götürdüler. Gel kardeşin sensiz okula gitmiyor. Annen hasta, fırsatını bulsan gel teslim ol." şeklinde konuştu.

16 aydır kaçırılan Muhammed Mustafa Biçer'in babası Rauf Biçer de çocuğunun evde olmadığı için huzurunun kalmadığını belirterek, dağa kaçırılan tüm çocuklara teslim olmaları çağrısında bulundu.  (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir