• DOLAR 32.365
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.103
  • ...
Sağlık-Sen'den Koronavirüs açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünya gündemine oturan Corona virüs hakkında halkın paniğe kapılmamasını ve bu hususta gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.

Konuyla ilgili yazılı açıklamalarda bulunan Yalçın, "Bildiğiniz üzere Çin'de ortaya çıkan ve dünya gündemine oturan Corona virüs adıyla bildiğimiz salgın bir hastalık var. Virüs Çin'den yayılıp birçok ölüme sebebiyet verdi ve ciddi anlamda karantina tedbirleri uygulandı. Hastalık daha sonra birçok ülkeye sıçradı. Allah'a çok şükür bu hastalık şimdiye kadar ülkemizde ve Batman'ımızda görülmüş değil. İnşallah bundan sonra da görülmez." ifadelerini kullandı.

Hastalığa karşı ellerin sık sık yıkanması gerektiğini tavsiye eden Yalçın, "Uzmanlar havaların ısınmasının virüsün yayılma hızını etkileyecek bir unsur olacağını belirtiyorlar. Virüsten korunmak için kişisel hijyene dikkat etmek gerekir. Bu dönemde elimizi sık sık sabun su ile ve yaklaşık 20 saniye kadar yıkamamız, fazla tokalaşmamamız, kucaklaşmamamız kalabalık ortamlardan uzak durmamız ve bulunduğumuz ortamı sık sık havalandırmamız yerinde tedbirler olacaktır." diye konuştu.

Gerekli tedbirlerin alındığını vurgulayan Yalçın, "Sağlık bakanlığı da konuyla ilgili tedbirler almış durumdadır. Daha önce de dediğim gibi İnşallah ülkemizde ve Batman'ımızda görülmez. Allah göstermesin bu hastalığın burada görülmesi durumunda da hem sağlık bakanlığı olarak hem de il sağlık müdürlüğü olarak gerekli tüm tedbirleri almış durumdayız." şeklinde konuştu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir