• DOLAR 32.382
  • EURO 35.117
  • ALTIN 2326.289
  • ...
Koronavirüs, Fransız Parlamentosu'na da sıçradı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çin'in Wuhan şehrinden dünyaya yayınan ölümcül koronavirüs, Avrupa'da da etkisini sürdürüyor.

Koronavirüsten en çok etkilenen ve şu ana kadar 17 kişinin öldüğü İtalya'dan sonra, virüs Fransız Parlamentosu'na da sıçradı.

Fransız Ulusal Meclisi (Parlamento), üçüncü bir şüpheli davada Cumhuriyetçi bir milletvekili ve Parlamento çalışanının yeni koronavirüsüne yakalandığını açıkladı.

Salgın ölümcül koronavirüsten Fransa'da ölenlerin sayısı 7'ye yükselirken, 138 kişide de bu virüsün belirteleri gözlendiği açıklandı.

Bu arada Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 20 uzmanın katıldığı bir toplantıda yaptığı konuşmada, “Belli bir anda salgının hiç affedilemez olduğunun farkındayız" dedi.

Paris Bulaşıcı Hastalıklar Merkezi profesörü Eric Caumes, bulaşım kanalı oldukça fazla olan virüsün gündelik yaşamda dolaştıkça durumun daha da kötüye gideceği açıklamasında bulundu. Caumes sözlerine, "Fransa İtalya'dakine benzer bir salgın durumuna acilen hazırlanmalı" ifadelerini kullandı. 

Profesör Caumes'in çalıştığı hastane Fransa'da 60 yaşındaki bir hastanın virüsten hayatını kaybettiği l'Oise bölgesinde bulunuyor. 

Ülkede şu ana kadar 2 kişi yaşamını yitirdi. 

Öte yandan Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassouli dün Fransa'nın Strasbourg şehrinde yapılması planlanan genel oturumu iptal etmeye ve Belçika'nın başkenti Brüksel'e devretmeye karar verdi.

İtalyan yetkililer şu ana kadar 500'ün üzerinde vaka ve 16 kişinin ölümüne neden olan virüsü kontrol altına almak için mücadele ediyor.

İngiltere Sağlık Bakanlığı da, İtalya ve İspanya'dan dönen 2 kişide yeni tip koronavirüs (Kovid-19) görüldüğünü bildirdi. Böylece vaka sayısı 20'ye çıkarken, bu kişilerden 8'inin daha önce taburcu edildiği belirtildi.

İRAN PARLAMENTOSU DA, KORONA TEHDİDİ ALTINDA

Koronavirüsten etkilenen ülke parlamentoları arasında ise İran önde geliyor.

İran Meclisi Başkanlık Heyeti Üyesi Muhammed Ali Vekili, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 2 milletvekilinin koronavirüse yakalanmasının ardından Meclisteki 30 vekile virüs testi yapıldığını belirtti. 

Söz konusu milletvekillerinin isimlerini açıklamayan Vekili, "Koronavirüs testlerinin sonucuna göre, Meclisteki 30 meslektaşımızdan şu ana kadar 4'ünün testi pozitif çıktı." ifadelerini kullandı.

İran'da koronavirüse yakalananlar arasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar, Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi ve 6 milletvekili bulunuyor.

Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur ise, ülke genelinde Kovid-19 sebebiyle ölenlerin sayısının 38'e, vaka sayısının ise 390'a yükseldiğini açıklamıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir