• DOLAR 32.598
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2404.927
  • ...
Sanal güvenlik yerli yazılımlarla sağlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ev sahipliğinde MSHOWTO Topluluğu tarafından "Açık Kaynak Kodlu Dünyanın Sunduğu Çözümler Etkinliği” düzenlendi.

Programın açılışına katılan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, yazılımın; tüm sektörlerin belkemiği haline gelerek, günden güne önem kazandığına dikkat çekti.

Özellikle açık kaynak kodlu yazılıma rağbetin az olduğunu söyleyen Karagözoğlu, “Bu alanda çok büyük bir emek var. Çünkü bunun için ciddi sistemler kurmak gerekiyor. Kurulan bu sistemlerle de çok güzel işlere imza atılıyor. Biz kendi kaynaklarımızla yaptığımız yazılımlarımızla sanal alandaki milli güvenliğimizi sağladık. Zira bir dakika bile boş duramayacağımız bir alandan bahsediyoruz” açıklamasında bulundu.

Karagözoğlu, “Kurumumuzda siber saldırıları ve zafiyetleri tespit etmek ve yapılan tespitleri diğer ilgili kurumlara iletmek için tamamen yerli ve milli imkânlarla geliştirilen AVCI, AZAD ve KASIRGA adlı yazılımlarımızı kullanıyoruz. Bu yazılımların sayılarının, sektörün tüm paydaşlarının çalışmalarıyla günden güne artacağına inanıyorum. Özellikle bu alana merak duyan gençlerimizin çok doğru işlere imza atacağına, yerli ve milli üretimde bizi güzel bir geleceğe taşıyacağına eminim” dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir