• DOLAR 32.599
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2496.244
  • ...
Moskova'dan son dakika: Erdoğan, Türkiye rejimin saldırılarına cevap verme hakkını saklı tutacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İdlib'de, bu gece 00.01 itibariyle ateşkes yürürlüğe girecektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En kısa sürede ateşkesi gerçekleştirecek, ardından birlikte kararlaştıracağımız diğer adımları süratle atacağız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İdlib mutabakatının bozulmasına yol açan gelişmelerin birinci derecede sorumlusu, saldırganlığı ile bölge istikrarını hedef alan rejimdir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rejimin esas amacının İdlib'i belirli bir kesim açısından insansız hale getirmek ve oluşturduğu göç baskısı ile Türkiye'yi zora sokmak olduğu açıktır." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, bu süreçte rejimin yapabileceği her türlü saldırıya tüm gücüyle ve tüm sahada cevap verme hakkını saklı tutacaktır." ifadesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rejimin askerlerimizi hedef alan saldırganlığıyla yaşanan üzücü hadiseler sonrası İdlib'de yeni bir statünün oluşturulması kaçınılmazdır." dedi.

PUTİN: ASTANA SÜRECİNİN ÖNEMİNDE UZLAŞTIK
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, anlaşmaya ilişkin, "Şahsi yakın temasımız çözüme imkan sağlıyor. Kritik durumlarda her zaman elde edilen mutabakatlara dayanarak uzlaşabilmeyi başarabiliyorduk, çözümler üretiyorduk, bugün de öyle oldu. İdlib'deki hassas durumu ele aldık. Türk askerleri için taziyelerimi yineliyorum. Astana sürecinin öneminde uzlaştık.

İdlib konusunda Ortak belge hazırladık. İki ülke dışişleri bakanları bu belgeyi beyan edecekler. "Ortak belgenin İdlib bölgesinde ateşkese vesile olacağına ve insani yardım konusunda ilerleme sağlanmasına yardımcı olacağına inanıyoruz."


SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ
Suriye'nin toprak bütünlüğünden yanayız. Türkiye Cumhurbaşkanı'na Moskova'ya geldiği için teşekkür ediyorum. Tüm Türk mevkidaşlarıma yapıcı çalışmaları için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ayrıntılar gelecek...

Bu haberler de ilginizi çekebilir