• DOLAR 32.571
  • EURO 34.915
  • ALTIN 2435.489
  • ...
​HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin'den belediyenin yıkım kararlarına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman Belediyesinin, yapımı bitmiş çok sayıda binayı kaçak yapı bahanesiyle yıkma girişiminde bulunması bina sahipleri arasında infiale neden oldu.

Vatandaşlarla Belediyeyi karşı karşıya getiren girişim şehirde huzursuzluğa yol açtı.

Geçen hafta belediyenin kaçak bina mazeretiyle bitmiş bir binayı yıkma girişimi vatandaşın engeliyle karşılaştı.

Huzursuzluğun artması üzerine sağduyu açıklamasında bulunan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Belediyeden halkı mağdur etmeden çözüm bulmasını istedi.

Belediyenin yıkma girişiminde bulunduğu binalara daha önce ceza kestiğini, binaların bitiminden sonra yıkma girişiminde bulunduğunu belirten Şahin, "Batman’da son günlerde Batman Belediyesi ‘kaçak yapı binası’ iddiasıyla 100’ün üzerinde binayı yıkma kararı almış. Bu durum halk arasında bir gerginliğe sebebiyet vermiştir. Çünkü müteahhitlerin hepsi bu dairelerini satmışlar, halktan para almışlar. Müteahhitlerle ve ev sahipleri bu kez birbirleriyle uğraşır olmuşlar. Bu noktada bir kaos durumu oluşturulmuş. HÜDA PAR olarak elbette imar planına uygun yapıların yapılması, şehirleşmenin olmasını istiyoruz. Ancak bu binalar yapılırken belediye elemanları gidip makbuzlu, makbuzsuz bina sahiplerine ceza kesmiştir, bunu biliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Daha kazı aşamasındayken engel olunmalıydı"

Belediyenin, gözleri önünde yapılan binaları bittikten sonra yıkmaya kalkışmasının doğru olmadığını vurgulayan Şahin, "Binalar bir gece yapılan binalar değildir. Bu binaların bütün aşaması belediye yetkililerinin gözü önünde yapılmıştır. Belediye eğer böyle bir prensip sahibiyse bina daha kazı aşamasındayken gidip kaçak binanın yapımına engel olması gerekirdi. Bina yapımı bitirildikten ve insanların yerleşmeye başlamasından sonra belediye bina yıkımı kararı alması tamamen bir kaos ortamı, fitne oluşturmaya dönüktür. Müteahhitler durumu gelip bize anlattılar. Daire sahipleriyle birbirlerine düştüklerini söylediler." dedi.

 

"Bu binaların tüm aşamaları yapılırken neredeydiniz?"

Belediyenin bu kararının arkasında başka sebeplerin olabileceğini söyleyen Şahin, "Bu karar tamamen kaotik bir durum oluşturmaya dönük bir karardır. Evet, imar yasasına uygun binalar yapılmalı ancak belediye kaçak yapıların önlemini baştan alması gerekirdi. Bize göre belediyenin bu kararının arkasında farklı sebepler de olabilir. Bu binaların tüm aşamaları yapılırken siz neredeydiniz? Neden müdahale etmediniz? Dolayısıyla bu karar Batman halkı için bir talihsizliktir. Sizin belediyecilik anlayışınız insanların evlerini başlarına yıkmak mıdır? Baştan beri buna müsaade etmeyecektiniz. Müteahhitleri, insanları bu zarar altına sokmayacaktınız." diye konuştu.

"İnsanların evlerini başlarına yıkmayın"

Kaçak binaların yapımına kendilerinin de karşı olduklarını, işin başında buna engel olunması gerektiğini dile getiren Şahin, son olarak şunları söyledi:

"Binaların her şey tamamlandıktan sonra yıkılmaya kalkışılması büyük bir mağduriyet yaşatacaktır, kaos olacaktır. Müteahhitler iflas edecektir, aileleri perişan olacaktır. Belediye tarafından kötü sonuçlar doğuracak bir karar alınmıştır. Çağrımız şudur, insanların evlerini başlarına yıkmayın. Belediyecilik insanlara imkân oluşturmaktır, onları ev sahibi yapmaktır. Prensip sahibiyseniz baştan bu binaların yapımına müsaade etmeyecektiniz." (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir