• DOLAR 32.515
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.408
  • ...

BATSO ziyaretinde konuşan TEKSİAD Başkanı Mehmet Ali Öztürk, Batman’ın en büyük iş sektörü olan tekstil sektörünün Batman Ticaret ve Sanayi Odasında tekstilciler grubu olarak yer alması gerektiğini vurguladı.

Öztürk, tekstilcilerin sanayi odasında tekstilciler grubun Batman ekonomisinde söz sahibi olabilmesi ve kendini temsil edebilmesi, Batman’ın en büyük sorunlarından biri olan işsizliğe karşı daha etkin çalışabilmesi, kurumsallaşması ve markalaşması için kendini ifade etme olanaklarının da sağlanması gerektiğini belirtti.

BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, Batman’da tekstil sektörünün gelişmesi için katkı sunmaya hazır olduklarını belirtti.

BATSO ziyaretinden sonra Batman Soysal Güvenlik İl Müdürlüğü’nü ziyaret eden TEKSİAD yönetimi SGK İl Müdürü Alaettin Ökten ile görüştü.

Burada tekstil sektörünün önemine vurgu yapan Öztürk, tekstil sektörünün kentte en büyük istihdam alanı olduğunu, devlet teşvikleri ile beraber tekstil firmalarının diğer birçok sektöre göre çocuk işçi, sosyal güvencesiz işçi ve benzeri birçok konuda oldukça hassas olduğunu kaydetti.

SGK İl Müdürü Ökten ise tekstil sektörünün gelişmesinin hem Batman hem de ülke ekonomisi için faydalı olduğunu ifade etti.(İLKHA)