• DOLAR 32.518
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2418.961
  • ...
2012`de Türkiye`ye Kaç Tane Getirildi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 2012 yılında ithal edilen mobil cihaz sayısını açıkladı. Buna göre geçen yıl 14 milyondan fazla mobil cihaz ithal edildi.

Bilişim sektörü sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile Ankara`da bir araya gelen Yıldırım, 2012 yılında yaklaşık 14 milyondan fazla mobil cihazın ithal edilip kaydedildiğini söyledi.

Bakan Yıldırım, "Türkiye`de toplam yurtdışından gelen, kaydedilen cihaz sayısı 14 milyon 300 bin oldu. İçerde yapılan 368 bin olmuş. Daha gidecek ne kadar yolumuz olduğunu buradan anlayabiliyoruz. Toplam 14 milyon 700 bini aşmış" diye konuştu.

"Biraz fiyakamızdan vazgeçelim, memleketi de düşünelim"

Cihaz alımlarında yerli katkıya önem verilmesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:

"İstiyoruz ki daha fazla cihaz Türkiye`de üretilsin, daha fazla katma değer ülkemizde kalsın. İki tane alet var. Bir tanesi Nuh Nebiden kalma bir tanesi her işini görüyor. Vatandaşa `yav sen bunla idare et, bunu boş ver` demek su sesi gibi geliyor. Vatandaş niye desin `ben bunu alayım.` Bunu nasıl bunun düzeyine getiririz? Ona bakmamız lazım. Bu çalışmayı yapmamız lazım. Zaten yaptığımız bu ortak toplantılar, bunu amaçlıyor. Biraz fiyakamızdan vazgeçelim, memleketi de düşünelim."

Binali Yıldırım, mobil cihazlarla ilgili yeni yasal düzenlemelerin yapılacağına işaret etti.

4G`ye ne zaman geçilecek?

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, 3G konusunda tıkanıklık yaşandığında 4G`ye geçileceğini ifade etti.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir