• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Humus`ta Fosfor Bombası Kullanıldığı İddia Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), rejime bağlı ordu birliklerinin savaş uçaklarıyla Şam`ın Duma, Daeya, Kadem, Tadamun, Hacer Esved ve Duğu ile Batı Guta bölgesini bombalaması sonucu 59 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Şam`ın Berze semtinde bir benzin istayonu yakınında bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiğini ve yaralandığını kaydeden SNHR, ayrıca saldırılarda, İdlib`de 23, Halep`te 19, Dera`da 13, Humus`ta 12, Deyru`z Zor kentinde 10, Hama`da 7, Rakka`da 4 olmak üzere ülke genelinde 147 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Bu arada, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanlarından Mecid Salah, AA muhabirine, Meniğ ve Taftanaz askeri havaalanları ile uluslararası Halep Havaalanı`nın çevresinin ÖSO tarafından kuşatıldığını belirterek, Taftanaz askeri havaalanının büyük bir bölümünde kontrolün sağlandığını ileri sürdü.

Salah, ÖSO birliklerinin Rakka`daki Safiyha petrol kuyularını ele geçirmesinden sonra iki ordu birlikleri arasında yoğun çatışmaların yaşandığını ve savaş uçaklarının bölgeyi bombaladığını belirtti.

Savaş uçaklarının Humus`un Cobar bölgesine ``fosfor`` bombası attığını savunan Salah, halkın can güvenliği nedeniyle semti boşaltığını ve güvenli yerlere kaçtığını vurguladı.

Öte yandan Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), rejim güçlerinin ülke genelinde 123 noktaya saldırı düzenlediğini, savaş uçaklarının 4 noktaya misket, 3 noktaya ``varil`` bombası bıraktığını aktardı.

SRGC ayrıca, rejimin Halep`in Azez ve Minğ ilçeleri ile İdlib çevresini ``scud`` füzeleriyle vurduğunu ileri sürdü.

Bu arada Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin ülke genelinde düzenledikleri operasyonlarda onlarca silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini ve çok sayıda militanı tutukladığını duyurdu.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir