• DOLAR 32.504
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2485.95
  • ...
Ergin`den `İmralı` Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, BDP`li milletvekillerinin İmralı görüşmesine Adalet Bakanlığı`nın izin verdiğini, görüşmenin istismar edilmesi halinde devamının gelmeyeceğini açıkladı.

Sorunun çözümü için bütün yolların denendiğini vurgulayan Adalet Bakanı Ergin, İmralı görüşmesine ilişkin soruları cevapladı.

Ergin, "Tabii asıl olan burada Türkiye’de uzun yıllardır devam eden ve bu ülkeyi de, bu milleti de rahatsız eden terör illetinin ortadan kalkmasıdır. Bu amaca hizmet edecek olan her türlü yol, yöntem meşru dairede değerlendirilebilir. Bu açıdan devlet aklı, bu tür imkanları kullanır, ihtiyaç görürse değerlendirir ve netice itibarıyla ülkenin karşı karşıya olduğu sorunların küçültülmesinde, çözülmesinde bütün yöntemleri kullanır. Bu çerçevede önümüzdeki süreçte de, gelişmelere göre, olayların alacağı şekle göre, bu tür tedbirlere müracaat edilebilir” dedi.

“Buradan görüşmeler devam edecek anlamı da çıkıyor mu” sorusu üzerine Adalet Bakanı Ergin, “Edebilir anlamı çıkar ama önemli olan görüşmenin amacına uygun şekilde sonuçlarının ortaya çıkmasıdır. Bu sonuçlar ortaya çıkar ise de, elbette ki bundan sonraki süreçte de benzer çalışmalar yapılabilecektir” diye konuştu.

Görüşmenin ne kadar sürdüğünün sorulması üzerine Ergin, “Süresi çok önemli değil, sabah gittiler. Tabii yol bir hayli zaman alıyor. Bir saati aşkın bir görüşme oldu" dedi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir