• DOLAR 32.502
  • EURO 34.574
  • ALTIN 2496.44
  • ...
1000 yazardan 'Bahar Kalkanı Harekatı'na  destek bildirisi.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1000 yazar tarafından  'Bahar Kalkanı Harekatı'na destek bildirisi yayınlandı. Bildiri, Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Mahmut Bıyıklı tarafından okundu. Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Yavuz Bülent Bakiler, Ekrem Kızıltaş ve Necdet Külünk birer konuşma yaparak 'Devletimizin,  Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip erdoğan'ın yanındayız' mesajı verdiler.  

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi'nin öncülüğünde 1000 yazarın imzasıyla hazırlanan Bahar Kalkanı Harekatı'na destek bildirisi açıklandı. Bildiri ayrıca üç dilde internetten yayınlanacak.

Çok sayıda önemli yazar, şair ve akademisyenin katıldığı toplantıda destek konuşmaları yapılırken ayrıca, Yavuz Bülent Bakiler, Bestami Yazgan, Yusuf Dursun ve M. Nurdoğan tarafından milli değerler üzerine şiirler okundu.

Mahmut Bıyıklı'nın okuduğu bildiride şu ifadelere yer verildi:

"Medeniyetler beşiği coğrafyamızın emperyalistler tarafından payimal edilmesi teşebbüsüne ve küresel güçlerin maşası terör örgütlerinin sınırlarımıza yönelik tecavüzlerine karşı destansı bir mücadele veren kahraman ordumuzun yanında olmak, bu toprakların kıymetini bilen her namuslu aydının görevidir. Kritik zamanlarda ortaya çıkarak efendilerinin emrini yerine getirmek için yarışan, her fırsatta gayri milli açıklamalar yapan müstemleke aydınlarını da tarih elbette hak ettikleri sıfatlarla yazacaktır. Ölümü öldürenlerin karargahı, Peygamber ocağı ordumuz, geçmişten günümüze pek çok noktada asil mücadelesini verirken kalemin namusunu müdafaaya azmetmişler olarak, günün ülkemize omuz verme günü olduğunu ilan ediyoruz.Zalim rejimler ve onların destekçilerinin insanlığını kaybetmiş, vicdanı kararmış faydacılığına karşı mazlumların umudu Türkiyemizin ahlakı ve izzeti temsil ettiğine şahitlik ediyoruz. Türkiye'nin yazarları olarak, kötülüğün kol gezdiği coğrafyamızda meydana gelen zorbalıklara duyarsız kalmamız, kör, dilsiz, sağır kesilmemiz söz konusu olamaz. Feraset sahibi milletimizin dualarıyla zaferden zafere koşacağına inandığımız Mehmetçiğimizin, aziz ülkemizin varlığını ve birliğini tehdit eden her güce karşı meşru haklarını kullanmasını gönülden destekliyoruz. Türkiye'nin yazarları olarak, dün olduğu gibi bugün de dünyanın iyiliği, coğrafyamızın selameti için mücadele veren askerimizin, hükümetimizin, ordumuzun, milletimizin her zaman yanında olduğumuzu tüm dünya kamuoyuna bildiriyoruz."

Kaynak: Aktüel Gazete

Bu haberler de ilginizi çekebilir