• DOLAR 32.375
  • EURO 35.365
  • ALTIN 2323.92
  • ...
O İki Kitap MEB`in Tavsiyesiymiş!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer , 100 Temel Eser listesinde bulunan ``Şeker Portakalı`` kitabını ödev olarak okutan bir öğretmen hakkında soruşturma açıldığı ve ``Fareler ve İnsanlar`` kitabının da ``sakıncalı`` bulunduğu iddiaları üzerine açıklama yaptı.

Bu kitaplara ilişkin şikayetler üzerine ilgili yöneticilerin konuyu ilgili kişilere havale ettiğini ya da yazıyla kendilerine bildirdiklerini belirten Dinçer, sürecin orada bittiğini söyledi.

``Süreç burada bittikten sonra üzerinde bir karar verilmeden, karar varmış gibi tartışıyor olmak bence bize yapılan en büyük haksızlık`` diyen Dinçer, sözlerini şöyle sürdürdü: ``Şeker Portakalı ile ilgili okul yöneticisi sadece kitabı tavsiye eden öğretmenden konuyla ilgili şikayet hakkında bilgi edinmiştir. Bu çok tabi bir hak, ondan sonra hiçbir şey yapılmamıştır. Fareler ve insanlarla ilgili ise ilgili il müdürü kendisine gelen şikayeti bize ulaştırmıştır. Biz de bunun üzerine herhangi bir işlem yapmadık. Çünkü her iki kitapta bizim tavsiyelerimiz arasında yer alıyor.``

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir