• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mekke`nin Fethi Bitlis`te Kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Mekke Fethi`nin 1382. yıldönümü münasebetiyle Best-Der, dernek binasında bir program düzenledi. Program Musap Dalga`nın okuduğu Kur`an tilavetiyle başladı. Ardından Best Der başkanı Cengiz Karakaya bir konuşma yaptı.


Mekke`nin Fethi İlahi Bir Takdirdir
Karakaya, "Hz. Peygamber kendisine müjdelenen Mekke`yi fethetmeye giderken burada kan akıtılmadan fethetmeyi planlamıştır. Mekke`nin fethi için ordu hazırlarken fethin yapılacağı yeri, müşriklerin hazırlık yaparak karşı koyup, kanların akmasını engellemek için büyük fetih gizli tutmuştur" dedi.


Mekke`nin Fethi Safların Belirlendiği Gündür
"Mekke`nin fethi insanların saflarını belirlediği gündür" diyen Karakaya, "Bu belirlenen saflardan biri Allah ve Resullüne inanıp tevhidi davanın saflarına katılan muttakilerdir. Diğeri ise Allah ve Resullüne inanmamakta direnerek tağutun saflarında yer alan bedbahtlardır. Kan akıtılmadan, zulüm edilmeden, gözyaşı akıtılmadan bir memleketin nasıl alınacağını göstermiştir" diye konuştu.

Program izlenilen Mekke`nin Fethi adlı slayt gösteriminin ardından Erdal Tunçtan Hocanın okuduğu dua ile sona erdi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir