• DOLAR 32.381
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.131
  • ...
Engin Özkoç'a kötü haber! Erdoğanın avukatı açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP'li Engin Özkoç'un TBMM kürsüsünde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle kavga çıktı. Özkoç hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı.

ÖZKOÇ'UN SÖZLERİ MECLİS'İ KARIŞTIRDI

Görüşmelere 10 dakika ara verilmesiyle milletvekilleri ayağa kalkarak birbirlerinin üzerine yürüdü ve Genel Kurul salonu karıştı. Vekiller Genel Kurul salonunda yumruklarla birbirine girdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakarette bulundu. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın açıklamalarda bulundu. Aydın; “Yarın CHP'li Engin Özkoç hakkında yasal yollara başvuracağız, Özkoç aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açacağız.” dedi. 

“ÖZKOÇ’A MADDİ VE MANEVİ TAZMİNAT AÇACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın şu açıklamaları kaydetti: 

“Başkan Erdoğan'a daha önce de hakaretler olmuştu. Fakat Özkoç'un bugünkü açıklamaları siyasi düzeyde emsaline şahit olmadığımız bir açıklama olarak nitelemek lazım. Bu düzeydeki açıklamalar sadece Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsına yönelik değil, cumhurbaşkanlığı makamını da itibarsızlaştırmaya yönelik açıklamalardır. CHP’nin yürüttüğü siyaset tarzı artık meşru bir siyaset anlayışından fazlasıyla uzaklaşmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın kişiliği, Türk Ceza Kanununda özel olarak himaye edilmektedir. TCK’da hakaret suçu normalde 125. maddede düzenlenmiştir ancak Cumhurbaşkanına hakaret suçu devlet ve millet aleyhine işlenen suçlar bölümünde yer almaktadır. Dolayısıyla bu açıklamalarla ilgili olarak soruşturma yapılıp dava açılması halinde ilgili kişiler TCK 299. maddesine göre yargılanacaktır. Yarın CHP'li Engin Özkoç hakkında yasal yollara başvuracağız, Özkoç aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açacağız.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir