• DOLAR 32.584
  • EURO 34.918
  • ALTIN 2429.668
  • ...
HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı: Mahallelerin sorunları çözüme kavuşmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Şerif Durmaz saha çalışması yaptıkları Yeni Mahalle, Meydan ve Gültepe Mahalle'lerinde tespit ettikleri sorunların büyük mağduriyetlere yol açtığına dikkat çekerek yaşanan olumsuzlukların giderilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Halka hizmet etmenin ve vatandaşların sorunlarının çözümü için seferber olmanın en önemli hedefleri arasında yer aldığını belirten Durmaz, "Halka hizmet etmeyi, hakka hizmet etmekle eşdeğer görmekteyiz. Sadece seçim dönemlerinde değil bütün zamanlarda halkımızla iç içe olmayı hedeflemekteyiz. Farkımız, memlekete karşılıksız hizmet etmektir. Memleketin huzurunu, menfaat ve maslahatını öncelemektir. Bu düşünce ve hedeflerle başlatmış olduğumuz 'Yerel Sorunları Tespit ve Çözüm İçin Takip' adlı projemiz kapsamında çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Şu ana kadar merkeze bağlı 25 mahallede çalışmalar yaptık. Ziyaret ettiğimiz mahallelerde, muhtarlar, esnaf ve vatandaşlarımızla bir araya geldik, sorun ve taleplerini dinledik. Gündeme getirdiğimiz bazı sorunların çözülmesi, halkımız adına bizleri sevindirmiştir." dedi.

Durmaz, çalışma yapılan mahallelerde tespit edilen sorunları ise başlıklar halinde şöyle sıraladı:

Yeni Mahalle

"-Mahallede taziye evi ihtiyacı bulunmaktadır. Komşu Meydan Mahallesi'nde de taziye evi bulunmamaktadır. İki mahallenin faydalanacağı ortak bir arsa belirlenip vatandaşın bu ihtiyacı karşılanmalıdır.

-Vatandaşlarımızın uyuşturucu konusunda şikâyetleri vardır. Uyuşturucu tacirleri, çok rahat bir şekilde çocuk ve gençlere ulaşmaktadırlar. Bu konuda gerekli tedbirlerin alınması ve uyuşturucu ile etkin bir şekilde mücadele edilmesi gerekmektedir.

-Mahalle eski yerleşim yerlerinden olduğu için, mahallede plansız yapılaşma vardır. Mahalledeki vatandaşların da fikrine başvurularak kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirilebilir.

-Cengiz Topel Ortaokulu'nun yanına konulan trafo, mahalle çocukları ve öğrenciler için tehlike oluşturmakta ve görüntü kirliliğine sebep olmaktadır. Trafo, okullar tatildeyken; muhtar, okul müdürü, çevre esnafı ve vatandaşlara sorulmadan okulun önüne konulmuştur. Trafonun, mahallede bulunan uygun bir boş araziye taşınması gerekmektedir. Herhangi üzücü bir vakıa meydana gelmeden trafonun yerinin değiştirilmesi ve uygun bir yere taşınması, vatandaşların beklentisi arasındadır.

-Mahallede sadece bir cami vardır. (Muhammediye Camisi) Vatandaşlar, bir caminin ya da kullanışlı bir mescidin yapılmasını talep etmektedir. Bu konuda girişimlerde bulunulması, mahalleliyi sevindirecektir.

-Vatandaşlar, son dönemlerde çeşmelerden akan suların kireçli olduğunu belirmektedirler. İlgili kurum vatandaşlarımızın bu şikâyetini değerlendirip gerekli tedbirleri almalıdır."  

Meydan Mahallesi

-Mahallede, plansız yapılaşma sorunu vardır. Mahallelinin de düşüncesi öğrenilerek kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirilip mahalleye yeni ve modern bir çehre kazandırılabilir.

-Alışverişin, ticaretin merkezi olduğundan dolayı mahallede otopark sıkıntısı vardır. Özel otoparklar ihtiyacı karşılamamaktadır. Özellikle, valiliğe bağlı olan çok katlı otoparkın bir an evvel yeniden açılması gerekmektedir. Çok katlı otoparkın tadilat işlemi ve ihale süreci sona erdirilip çarşı esnafı başta olmak üzere mahalledeki vatandaşların mağduriyeti sona erdirilmelidir.

-315 metre uzunluğuyla dünyanın en uzun şemsiyeli sokaklarından biri olan ve yerli, yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen Hasankeyf Sokağı'nın şemsiyeli çatısının çökmesi sokak esnafını ve vatandaşları üzmüştür. Çökme neticesinde esnaf mağduriyet yaşamış ve hâlâ da yaşamaktadır Esnaf, çökmenin ihmal sonucu olduğunu söylemektedir. Şemsiyeli sokağın tam teşekküllü bir ekip tarafından bir an evvel yapılması gerekir. Bu konuda esnaf beklenti içerisindedir. Beklentinin karşılanması için çalışmalar hızlandırılmalıdır.  

-Mahallede taziye evi ihtiyacı vardır. Komşu mahallenin de faydalanacağı ortak bir arsa belirlenip taziye evi yapılabilir. Muhtar, taziye evi ihtiyacının karşılanması için Belediye Başkanı ile görüşme girişiminde bulunmuş ancak muhtara ve beraberindekilere gerekli ilgi gösterilmemiş ve yardımcı olunmamıştır.

-Muhtar ve heyeti, valilik ve belediye yetkilileri ile mahallenin sorunlarını görüşmek üzere talepte bulunmalarına rağmen randevu verilmemiştir. Mahalle sorunlarının çözümü için valilik de belediye de muhtarlara ve vatandaşlara yardımcı olmalıdır.

-Eski yerleşim yeri olduğu için sokaklar çok dardır. Sokakların darlığı ve kaldırım sorunu, ilgili kurum tarafından ele alınıp çözümü için girişimlerde bulunulmalıdır.

Gültepe Mahallesi

"-Mahalledeki vatandaşlar son dönemlerde elektrik kesintilerinin olduğunu, bu kesintilerin mağduriyetlere sebebiyet verdiğini belirtmektedirler. Özellikle kış aylarında elektrik kesintilerinin yaşanmaması için ilgili kurum, gerekli tedbirleri almalı ve vatandaşların mağduriyet yaşamalarına sebep olmamalıdır.

-Mahallede, çocuklara yönelik park ihtiyacı bulunmaktadır. Bu konuda vatandaşların beklentisi vardır.

-Mevcut parkların temizliği iyi bir şekilde yapılmamaktadır. Parkların temizliği, düzenli ve daha sık aralıklarla yapılmalıdır.

-Nüfusun yoğun olduğu mahallede çöpler düzenli bir şekilde toplanmamaktadır. Belediye Temizlik İşleri, bu konuda ekiplerini denetlemeli ve çöpleri düzenli bir şekilde toplamalıdır.". (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir