• DOLAR 32.359
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2309.021
  • ...
Devlet Gıyasettin Olayında Çaresiz mi Kaldı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- 28 Aralık 2012`de Türkçe yazılısında yüksek puan alan Gıyasettin Bedirhanoğlu, aldığı notun sevinciyle arkadaşlarını da yanına alarak buz tutan Bendimahi Deresi`ne gitmiş ve burada buzun kırılması sonucu derede kaybolmuştu.

İlk gün köylüler kendi imkânlarıyla aramadı Giyasettin`i ancak sonuç alınamadı. Sonraki gün Ankara`dan gelen 15 kişilik kurtarma ekibi, iş makineleriyle buzları kırarak derede arama başlattı. Bu arama çalışması da sonuç vermeyince 15 kişilik ekip aralıklarla yaptığı dalışlarda suyun soğuk olmasında dolayı sağlıklı bir çalışma yapamadı. Her defasında 10-15 dakika arama yapıp soğuklardan dolayı ara vermek zorunda kalan ekip 5 gün boyunca yapılan aramada herhangi bir sonuç alamayınca aramalarına dün akşam son verdi.

Köylülerin Arama Yapması Yasaklandı
İlçe kaymakamı Erol Tanrıkolu 5. günde yaptığı açıklamada havaların soğukluğundan dolayı ara vermek zorunda kaldıklarını belirterek, köylülerin kendi imkânlarıyla arama yapmalarını ise yasakladı.

"Günümüz Türkiye`si Bir Derede Kaybolan Birini Bulmaktan Aciz Midir?"
Kayıp Gıyasettin Bedirhanoğlu`nun akrabaları ise bu şartlarda yapılan aramaların işe yarayamayacağını belirterek, "Devletin böyle bir durumlarda daha ciddi bir çalışma yapması gerekir. Günümüz Türkiye`si bir derede kaybolan birini bulmaktan aciz midir? Bize diyorlar ki havaların ısınmasını bekleyin bu aile bu acıyla nasıl Nisan ayına kadar beklesin" dediler.

"Çalışmalar Tekrar Başlasın ve Çocuğumuz Biran Önce Bulunsun"
Bedirhanoğlu`nun akrabaları ayrıca yetkilere seslenerek çalışmaların tekrar başlamasını ve çocuklarının bir an önce bulunmasını istiyor. (Murat Dalgın-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir