• DOLAR 32.59
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2502.57
  • ...
Umut Kervanı muhtaçların yüzünü güldürmeye devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Geçtiğimiz haftalarda Rehber TV’de yayınlanan ‘Umut Kervanı’ adlı programa çıkan Adana Umut Kervanı Vakfı yetkilileri, katıldıkları programda, 8 kişilik bir ailenin bir odada yaşadığını ve ihtiyaçlarını dile getirmişti.

Tek odada yaşam mücadelesi vermeye çalışan ailenin reisi trafik kazasından dolayı engelli olurken, ailenin tek geçim kaynağı ise 480 TL’lik engelli aylığı.

Adana Umut Kervanı ise, aileyi tespit edip, aile fertlerinden birinin işe girmesine vesile olmuş, evlerine ise elektrik tesisatı döşeyip, evin tavanına yönelik ise tadilat çalışması başlattı. Aileye, ayakkabı, battaniye ve erzak yardımı yaparken, 5 bin liralık nakdi yardım da bulundu.

Umut Kervanı yetkililerine teşekkür edip yardımı kabul eden Hülya Y., “Bu yardımı yapanlardan Allah razı olsun. Çok teşekkür ediyorum. Yapılan yardımlardan dolayı bir nebze de olsa rahat erdik.” ifadelerini kullandı.

Evin tavanında dökülmeler olduğunu ve yağan yağmur suyunun olduğu gibi evin içerisine girdiğini belirten Umut Kervanı Vakfı Adana Şube Başkanı Abidin Serin,” Evin eksiklerini düzelttikten sonra burası kısmen de olsa yaşanılabilir bir ev olacak. Aile adına hayırseverlere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Rehber TV vesilesiyle ailenin yardım feryadını hayırseverlere ulaştırdıklarını bildiren Serin, “Bu konuda Rehber TV, büyük işler başarıyor. Allah, onların da sıkıntılarını gidersin inşallah. Bu programda aileyi gören hayırseverler, eve elektrik tesisatı döşediler. Yine başka bir hayırsever, aile fertlerinden birisini işe aldı. Bizlere gönderilen yardımları aileye ulaştırdık. Fakat evin tadilata ihtiyacı var. Aslında ev de diyemeyiz, çünkü tek odada yaşıyorlar.” dedi.

Serin, ailenin ihtiyaçlarına karşı duyarsız kalmayan hayırseverlere teşekkürlerini iletti. (İLKHA)

 











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir