• DOLAR 32.528
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2422.931
  • ...
Uganda'da yardım çalışması yürüten Avrupa Yetim Eli çocukların da yüzlerini güldürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye'den 7 bin 500 kilometre uzaklıkta bulunan Afrika kıtasının doğu kesiminde yer alan Uganda ülkesinde yardım çalışmalarını sürdüren Avrupa Yetim Eli, binlerce mağdura umut oluyor. 

Uganda'nın en ücra şehir ve köylerinde yardım çalışmaları ile mağdurların yüzlerini güldüren Avrupa Yetim Eli, Kamuli şehrine 120 kilometre uzaklıkta bulunan Bukabula köyünde yüzlerce çocuğa giyim, ayakkabı, şeker ve kırtasiye yardımında bulundu.

Uzun bir yolculuktan sonra Bukabula köyüne ulaşan Avrupa Yetim Eli heyeti, kendilerini bekleyen mağdur ve muhtaç bölge sakinleri tarafından bölgeye has karşılama töreni ve sevinç ile karşılandı.

Avrupa Yetim Eli heyetine yoğun ilgi gösteren halk, aldıkları yardımlardan dolayı heyete teşekkür etti.

Yaptıkları giyim ve kırtasiye malzemesi yardımıyla ile ilgili İLKHA'ya konuşan Avrupa Yetim Eli Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, Afrika'daki yoksulluğun ancak eğitimle önleneceğini ve eğitim projelerini yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Özellikle kırtasiye yardımı konusunda hayırseverlere yardım çağrısında bulunan Ateş, şunu söyledi:

"Avrupa Yetim Eli olarak Uganda'daki yardım programımız devam ediyor. Program dahilinde öğrencilere kırtasiye, ayakkabı ve giyim yardımında bulunuyoruz. Özellikle kırtasiye yardımı Afrika'da çok önemlidir. Çünkü bu öğrenciler yarının aydını ve eğitimli insanıdır. Kırtasiye yardımıyla eğitim görecek ve okuyacak bu çocuklar, insanlığa da faydalı olacaklardır. Hayırseverlerimize şunu söylüyoruz: 'Bir kalem veya silgi dahi olsa Afrika'daki bu yetim ve mağdur öğrencilere yardım edin.' Bizler hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz, Rabbim kabul etsin." diye konuştu.

Yardımların dağıtım törenine katılan bölgenin Kanaat Önderi Şeyh Bangazi ise yapılan yardımlar nedeniyle hem Avrupa Yetim Eli'ne hem de hayırseverlere teşekkür etti.  (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir