• DOLAR 32.326
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2303.134
  • ...
ZMO Meslek İçi Toplantısını Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Ziraat Mühendisleri Odasının meslek içi toplantısına, Şırnak İl Temsilcisi M. Mürşit Munis, İl Temsilci yardımcısı Bedirhan Şık ile Şırnak`ta görev yapan çeşitli kurum ve kuruluşlarda görev yapan ziraat mühendisleri üyeleri katıldı.


ZMO Şırnak İl Temsilcisi Mehmet Mürşit Munis yaptığı açılış konuşmasında, Ülke ve yöre tarımının bulunduğu durumu değerlendirerek, \"İlimizin sahip olduğu tarımsal potansiyele, su kaynaklarına, genç nüfusuna ve ulaşım imkânlarına rağmen bölge tarım potansiyeli yeterince değerlendirilmemektedir. Türkiye`de en yüksek işsizlik oranı yüzde 22,1 ile Şırnak`ta bulunmaktadır. Maalesef halen çoğu yerde geleneksel tarım metotları ile üretim yapılmakta veya araziler çeşitli nedenlerle atıl durumda bırakılmaktadır. İşsizlikle mücadele ve kırsal kalkınma tarım ile mümkündür\" dedi.

Ayrıca, bölge ve ülke kalınmasında tarımın önemli bir role sahip olduğunu, Ziraat Mühendisliğinin ve Meslek içi dayanışmanın önemi hakkında genel bir değerlendirmede bulundu.

Toplantıda İl Temsilci Yardımcısı Bedirhan Şık da Ziraat Mühendisleri Odasının yasal dayanakları, görev ve sorumlulukları hakkında oda üyeleri bilgilendirdi. Ziraat mühendislerinin, büro çalışmalarının yanı sıra uygulamalı arazi çalışmalarına da önem vermesi gerektiğini ifade etti.

Yemekten sonra toplantının ikinci bölümüne geçildi. Toplantıya katılan tüm Mühendislere ayrı ayrı söz verilerek; görüş, düşünce, beklenti ve önerileri değerlendirilmek üzere not alındı.

Toplantının meslek içi bilgi, beceri ve deneyimlerini paylaşması, meslek içi sorunları ve çözüm yollarının değerlendirilmesi ve mesleki dayanışmanın öneminin vurgu yapılması ile toplantı sona erdi. (Abit Dündar -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir