• DOLAR 32.559
  • EURO 34.875
  • ALTIN 2431.792
  • ...
Akçakale`de Artan Elektrik Kesintilerine Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Akçakale`de havaların soğumasıyla birlikte elektrik kesintileri artarken, özellikle son bir haftadır ilçede günde en az on defa kesinti yaşanıyor. Elektrik kesintilerine ise halktan tepki yağıyor.

 

Yaklaşık 7 ay önce Gaziantep`in İslahiye ilçesinden Akçakale`ye atandığını belirten Yılmaz Aslan, tepkisini şöyle dile getirdi: \"Akçakale`de kaldığım bugünlerde sık, sık elektrik kesintilerine şahit oluyorum daha önce görev yaptığım hiçbir yerde bu kadar kesinti görmedim. Kesintiler özellikle Fatih Sultan Mehmet Mahallesi ve Atatürk Mahallesinde yaşanıyor Özellikle son üç dört gündür elektrik kesintileri arttı. Geçenlerde gece saat 22.00`da kesilen elektrik ertesi gün saat 12.00`ye kadar gelmedi.\"

 

Bölgede elektrik üretildiği halde bu kadar elektrik kesintisi yaşanmasına anlam veremediklerini belirten vatandaşlardan Halil Aydın ise, \"Komşumuzda var bizde yok komşuda kesiliyor bizde geliyor. Beş dakika geliyor on dakika kesiliyor anlamadık. TEDAŞ da bize şunu söylüyor: `kaçak çok ilçe kaldırmıyor.` O halde biz de şunu söylüyoruz: `bölgemiz GAP bölgesi ve elektrik burada üretiliyor ilçenin elektriği bize ayrı verilsin. Bildiğimiz kadarıyla Ceylanpınar çiftliği bizim ilçeden elektrik alıyor. Öbür taraftan Suriyelilerin kampı da buradan alıyor ilçeye ağır geliyorsa buna bir çözüm istiyoruz\" dedi.

 

Öte yandan son günlerde kaçak elektrik tespit yapan TEDAŞ ekiplerinin, evinde kaçak olanında olmayanında dijital saatlerini alıp yerine yeni dijital saatler taktığı iddia edildi. Takılan yeni sayacın fiyatının faturaya yansıdığını belirten bir vatandaş, \"Benim evin sayacı sözde kaçak var diye değiştirildi. Kaçak çıkmadı ama yine de saatimi değiştirdiler. Ben her yıl TEDAŞ`ın sayaçlarını satın almak zorunda mıyım?\" diye sordu. (İbrahim Yılmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir