• DOLAR 32.573
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2426.322
  • ...
İHL Öğrencilerinden `Müslüman Şahsiyeti` Konulu Konferans
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri, saat:14.00`da Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda "Müslüman Şahsiyeti" konulu konferans düzenledi.

 

Konferansa Kur`an Nesli Platformu Başkanı Mehmet Ali Altun, Mustazaflar Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Teymur, Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.

 

Program Muhammed Şalumlu adlı öğrencinin Kur`an tilavetiyle başladı.

 

Ardından açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Baş Yardımcısı Mehmet Salih Yıldırım, Müslümanların yapması gerekenleri 5 ana madde de özetleyerek Rabbine, kendisine, ailesine, yakın çevresine ve yaşadığı topluma faydalı olabildiği anda insanın kendi hayatını en güzel şekilde kapsayacağını söyledi.

 

Gelişmek Müslüman Sorumluluğunu Bilebilmektir
Yıldırım, "Bizim gayemiz İslam`ı yaşantıyı öğrencilere oturtmaya çalışmaktır. Bu bir kişinin yapabileceği bir çalışma değildir. Bir bütün olarak bu sorumluluğu taşırsak bu güzel kaleyi oluşturabiliriz. Herkes bunu iyi bilsin ki, Rabbimiz herkesi takip ediyor ve gözetliyor bizler de bu bilinçle hareket etmemiz lazım. Bizler böyle yaparsak hem kendimize hem de topluma faydalı bir fert olmayı hedefleriz. İslam toplumu olarak bu gün iyi bir yerde değiliz. Ne kadar bizlere Selçuklulardan, Osmanlıdan daha çok gelişmiş bir toplumuz deseler bu yetmez ve gelişmek teknolojiyi kullanmak değildir. Gelişmek Müslüman sorumluluğunu bilebilmektir" dedi.

 

Konuşmanın ardından Cundullah Dedebek, İbrahim Altun ve Mehmet Emin Sevim tarafından konuyla ilgili şiir okundu.

 

İmam Hatip Denince Akla Kur`an Geliyor, Peygamber Geliyor
Şiir dinletisinin ardından Kur`an Nesli Platformu Başkanı Mehmet Ali Altun konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Altun, İmanlı gençlerle bir araya gelmekten dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.

 

Altun, özellikle bu karanlık çağda, cehalet karanlığının alemi sardığı bir zamanda güzel ahlakı yayma adına programlar yapan gençleri tebrik ederek böylesi programları çok anlamlı bulduğunu belirtti.

 

Altun, "Bu programlar imanlı gençliğin cehalete karşı olan itirazı ve feryadıdır. Bu yeni bir dönemin ayak sesleri ve güzellik adına açılan yeni bir çığırdır. Bu gördüğüm tablo karşısında umutlarım tazelendi. İfsadın topluma yayılmasında gençlerin büyük pay sahibi oldukları muhakkaktır. Fakat görüyoruz ki toplumun ıslahında da gençlerin hareket halinde olduklarını görmek çok sevindiricidir. Manen çöken, ahlaksızlığın zirve yaptığı, insanların inançlarından ve ahlaki değerlerinden uzaklaştığı, can mal ve namus güvenliğinin kalmadığı cehalet asrındaki hakkın sesi olan genç sahabeler aklıma geldi. İmam Hatip denince akla Kur`an geliyor, Peygamber geliyor. Sizlere bağlanan umutları inşallah boşa çıkarmayacaksınız. Toplumların umudu ve geleceği siz gençlersiniz" dedi.

 

Program Hz. Ali`den öğütler adlı slayt gösterisinin ardından İmam hatip Lisesi Öğrencilerin ilahi dinletisi ve Mehmet Cihan adlı öğrencinin duasıyla son buldu. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir