• DOLAR 32.43
  • EURO 35.1
  • ALTIN 2324.71
  • ...
Batman’da ücretsiz diyetisyen hizmeti veriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haftanın beş gününü kapsayan hizmetin ücretsiz olarak verildiği belirtildi.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, amaçlarının kişileri hastalıklardan korumak olduğunu söyledi.

Pamukçu, “GAP Aile Sağlığı Merkezi, 19 Mayıs ile Pınarbaşı Mahallesi Sağlıklı Hayat Merkezi ve Hürriyet Sağlıklı Hayat Merkezinde diyetisyenler tarafından verilen hizmette amaç, kişileri hastalıktan korumak ve bu yönde beslenme eğitimi vermektir. Yeni uygulamayla sağlıklı bireyler ve hastalar için yaş, cinsiyet ve özel diyet gerektiren durumlara göre beslenme programları hazırlanıp danışmanlık etmektedir. Vücut ölçümleri ile başvuranların kilo durumlarının değerlendirilmesi kilo fazlalığı olan danışanların yanı sıra kilo almak isteyen bireyler, diyabet, hipertansiyon, hiperlipidemi gibi kronik rahatsızlığı olan kişiler ve bununla birlikte tıbbi beslenme tedavisi ile beslenme eğitimi almak isteyen yetişkin, çocuk ve gebelere danışmanlık hizmeti de verilmektedir.” dedi.

Vücut kompozisyon analiz cihazının bulunduğunu vurgulayan Pamukçu, devamında şunları söyledi:

“Polikliniklerimizde sadece belli başlı merkezlerde bulunan vücut kompozisyon analiz cihazımız da bulunmaktadır. Cihaz ayrıntılı vücut analizi yaparak kişilerin kas, yağ, kemik ve sıvı miktarını belirlemekte, kilo kontrolünde hangi bölgelerde ne kadar değişiklik olduğunu göstermektedir. Ayrıca sağlıklı beslenme alışkanlığını kazandırmak amacıyla belirli zamanlarda okullarda da beslenme eğitimi hizmeti verilmektedir.”(İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir