• DOLAR 32.592
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2498.181
  • ...
Suyun Doğru Kullanımı İçin Üç Kısa Film
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır Kent Konseyi Gençlik Meclisi Doğal Su Kaynaklarını Koruma ve Yaşatma Grubu üyesi Vedat Elibal, Merve Demirdağ, Cihan Birtan ve Reyhan Aksoy`un suyun bilinçli kullanımı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla başlattığı \"Damlaya Damlaya Çöl Olur Projesi\" çalışmaları kapsamında su tasarrufu ile ilgili ikişer dakikalık üç kısa film çekildi.

 

Film çekimlerinde suyun tasarruflu kullanımı ele alındı. Her film suyun bilinçli kullanımı ortak temasını işliyor. Duş alan, traş olan ve mutfakta bulaşık yıkayan insanlar bir anda kendilerini susuz buluyorlar. Musluklarından sürekli olarak akıttıkları sular bir anda kesilince şaşkınlık yaşıyorlar.

 

Doğal Su Kaynaklarını Koruma ve Yaşatma Grubu bugünlerde bir sergi açma hazırlığı da yapıyor. Yaşları 7 ila 11 arasındaki dezavantajlı 20 çocuk Kibar Süvari tarafından verilen fotoğraf atölyesine katıldı. 1 hafta süren eğitimlerin ardından öğrenciler kendilerine verilen fotoğraf makineleriyle su temalı fotoğraflar çekti. Fotoğraflar bugünlerde sergilenecek. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir