• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
2012`de Bingöl`de Neler Oldu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Bingöl`de 2012 yılında yaşanan bazı önemli olaylar şöyle:

 

02 Ocak: Doğalgazın Olmadığı 19 İlden Biri: Bingöl
Bingöl doğalgazı olmayan 19 il arasında bulunuyor. Son yıllarda neredeyse tüm illere ulaştırılan doğalgaz bir türlü Bingöl`e ulaşmıyor.

 

03 Ocak: Katliam Üzerinde Nemalanmak Büyük Bir Faciadır
Şırnak`ın Uludere İlçesi Ortasu Köyü`nde 35 masum insanın katledilmesi ile ilgili açıklama yapan Mustazaf Der Bingöl Şubesi, Katliam üzerine nemalanmanın masum canlara kıymak kadar bir facia olduğunu belirtti.

 

05 Ocak: Canlı Bomba Mağduru Aileye Emekli Maaşı
Bingöl`de canlı bombanın üzerine atlayarak hayatını kaybeden Hatice Belgin`in eş ve çocuklarına maaş bağlandı.

 

12 Ocak: Beyaz Baston Yasası Çıkarılmalı`
Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Hüseyin Artukarslan, Beyaz Baston Körler Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, ABD ve bazı ülkelerde olduğu gibi ivedilikle bir beyaz baston yasası çıkarılmasını istedi.

 

16 Ocak: Bingöl`de 16 Hafız Eğitimini Tamamladı
Bingöl`de Kur`an Kurslarında hafızlığını tamamlayan 16 Kur`an öğrencisi için Bingöl İl Müftülüğü tarafından hafızlık merasimi düzenlendi.

 

25 Ocak: OHAL`in uygulandığı 1995`te Bingöl`ün Genç ilçesi Yazıkonak köyünde hayvanlarını otlatırken kaybolan ve 17 yıldır kendisinden haber alınamayan Muhyettin Kökel`in oğlu Veli Kökel; babasının ölü ya da diri olarak biran önce bulunmasını istedi.

 

27 Ocak: Silahla Oynarken Annesini Vurdu
Bingöl`ün Karlıova ilçesinde mutfakta silahla oynayan çocuk yanlışlıkla annesini vurarak ölümüne sebep oldu.

 

03 Şubat: Ahırı Yanan Vatandaşın 5 Hayvanı Telef Oldu
Bingöl`ün Genç ilçesine bağlı Ardıçdibi köyünde bir ahırda meydana gelen yangında 5 büyükbaş hayvan telef oldu.

 

08 Şubat: 17 öğrenci Az Daha Donuyordu
Yoğun karın etkili olduğu Bingöl`de okullarına gitmek isteyen 17 öğrenci, 20 kilometrelik yolu yaya olarak kat etmeye çalışınca donma tehlikesi geçirdi.

 

14 Şubat: KETEM`den Ücretsiz Hizmet
Bingöl`de kanserden korunmak isteyen bayanlar, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi`nde ücretsiz hizmet alabilecek

 

17 Şubat: Şubat Ayı Şehitleri Anıldı
Mustazaf Der Bingöl Şubesi düzenlediği etkinlikle Şubat ayında şehit olan Müslümanları andı.

 

19 Şubat: Bingöl`de aniden fenalaşan diyaliz hastası Telli Budan`ın imdadına Bingöl Belediyesi ve 112 Acil Servis Hizmetleri yetişti. Hasta yoğun uğraşlar sonucunda Bingöl Devlet Hastanesi`ne kaldırıldı.

ü

21 Şubat: Ölümle Burun Buruna Geldiler
Taziye için gittikleri köyde mahsur kalan vatandaşlardan 40 kişilik bir grup çığ tehlikesine rağmen 20 kilometreyi yürüyerek Solhan`a ulaştı.

 

28 Şubat: Esnafta 35 lira, AKSA FEDAŞ`ta 50 Lira
Bingöl`de AKSA FEDAŞ`ın habersiz değişim yapıp 50 liraya fatura ettiği elektrik sayacının elektrikçi esnaf tarafından işçilik dâhil 35 liraya takıldığı iddia edildi.

 

02 Mart: Okullarda Deprem Tatbikatları Devam Ediyor
Bingöl İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, \"Deprem Öldürmez, Bilinçsizlik Öldürür\" projesi ile 28 Şubat`ta İlköğretim Okulları ve Liselerde başlattığı deprem tatbikatlarını sürdürüyor.

 

06 Mart: İçkiciler Yatılı Kız Okul Yolunu Mesken Tuttu
Adaklı - Kiğı - Sancak Grup Yolunun açık hava meyhanesine döndüğünü belirten Kurudereliler, vatandaşın gönül rahatlığıyla yolu kullanamadığını belirtiyor.

 

06 Mart: Bingöl`de Canlı Bomba Keşifçisi Yakalandı
29 Ekim 2011 Cumartesi günü PKK`lı Nazlı Görer`in Bingöl kent merkezine düzenlediği `Canlı Bomba` saldırısında eyleme yardımcı olduğu tespit edilen Erdal T, yakalandı.

 

07 Mart: 81 Bin Ton Kar Şehir Dışına Taşındı
Bingöl Belediyesi 45 günde 9 kamyonla 4 bin 50 seferle 60 bin 750 km yol katederek 81 bin ton karı şehir dışına taşıdı.

 

19 Mart: İşhanı Davasını Bingöl Belediyesi Kazandı
Bingöl Belediyesi tarafından Belediye İşhanı ile ilgili olarak 3 ayrı tapu iptal ve tescil davaları sonuçlandı. Mahkeme belediyenin açtığı 3 davada da kabul kararı verdi.

 

24 Mart: Karlıova`da Sel Felaketi
Bingöl`ün Karlıova ilçesine bağlı bir köyde eriyen karların oluşturduğu sel suları 130 kuzunun boğularak telef olmasına sebep oldu.

 

25 Mart: Üstad Mustazafların Öncülerindendir
Mustazaf Der Bingöl Şubesi Üstad Bediüzzaman Said Nursi`nin vefatının yıldönümü ve Mustazaflar Haftası nedeniyle bir panel düzenledi.

 

29 Mart: Bingöl`e 19 Milyon TL Ödenek
Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, Bingöl`de afet kapsamındaki 32 yerleşim yerinden 27`sinin altyapısının 2012 yılı yatırım programına alındığını açıklayarak, İşlerin yapımı için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı`nın 2012 yatırım programı kapsamında Bingöl`e 19,5 milyon TL ödenek tahsis ettiğini vurguladı.

 

31 Mart: 5 Yılda 500 Bin Ceviz Fidanı Dikilecek
Bingöl`de uygulanmaya konan Ceviz Fidanı Dikim Projesi Kampanyası kapsamında 5 yılda 500 bin ceviz fidanı dikilecek.

 

02 Nisan: Kanserle Mücadelede Bilinç Artırılmalıdır
Bingöl İl Sağlık Müdürü Dr.Abdullah Demir, kanser tedavisinden en önemli hususun kanserin önlenmesi olduğunu belirterek \"Kanserle savaşabilmek, zararlarını azaltabilmek için halka hastalığın önemini ve kanserle savaş yollarını bilmek ve anlatmak gerekir\" dedi.

 

03 Nisan: Saman Fiyatlarına Devlet El Koysun
Saman fiyatındaki aşırı artış nedeniyle hayvan üreticilerinin büyük sıkıntı yaşadığını dile getiren Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doğan Koç, hükümetin et fiyatlarına yaptığı müdahale gibi saman fiyatlarına da müdahale etmesi gerektiğini söyledi.

 

06 Nisan: Karlıova Belediye Başkanı Tutuklandı
Bingöl`de düzenlenen KCK operasyonunda gözaltına alınan ve aralarında BDP`li Karlıova Belediye Başkanının da bulunduğu 3 kişi tutuklandı.

 

09 Nisan: \"Stres, Korku Duygusunu Harekete Geçirir\"
Bingöl İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Demir, Kaynağı ne olursa olsun, stresin ilk olarak \"güvensizliği\" körüklediğini ve kaygı ya da korku duygusunu harekete geçirdiğini söyledi.

 

11 Nisan: Huysuzlaşan inek kör etti

Genç ilçesine bağlı Gözütok köyünde ineğini sağmak isteyen yaşlı bir bayan, huysuzlaşan ineğin boynuz darbesine maruz kalması sonucu bir gözünü kaybetti.

 

14 Nisan: Bingöllüler Siyer Sınavına Yoğun İlgi Gösterdi
Peygamber Efendimiz (SAV)`in Kutlu Doğum`u münasebeti ile Peygamber Sevdalıları Platformu`nun Türkiye genelinde düzenlediği umre ödüllü siyer yarışması Bingöl genelinde coşkulu bir hava içinde gerçekleşti.

 

16 Nisan: Bingöl Müftülüğü`nden Kutlu Doğum Etkinliği
Bingöl Müftülüğü \"Kutlu Doğum Haftası\" etkinlikleri kapsamında, \"Peygamberimizin Kardeşlik Ahlakı ve Hukuku\" konulu konferans düzenledi.

 

17 Nisan: Sağlık Kompleksinin Temeli Kazılmaya Başlandı
Bingöl`de eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yerine yapılması planlanan sağlık kompleksinin temeli kazılmaya başlandı.

 

18 Nisan: Üstad`ın İsmi Yaşatılacak
Bingöl Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında aldığı kararla Kültür Mahallesi`nde yeni yapılan bir parka `Bediüzzaman Said-i Nursi` ismini verdi. Kararla birlikte Üstadın ismi ilk kez bir parka verilmiş oldu.

 

18 Nisan: 28 Şubat Mağdurları: İki Müfettişin İnsafına Bırakıldık!
28 Şubat süreci ile ilgili soruşturmalar devam ederken dönemin mağdurlarından biri olan İbrahim Dağılma, işten atılma gerekçelerinin dindar olmalarından kaynaklandığını belirterek, işten atılanların birçoğunun bir-iki müfettişin insafına terk edildiğini söyledi.

 

19 Nisan: İlk Adım Bingöl`de Atılmıştı!
Kur`an-ı Kerim`in ve Hz. Peygamber`in hayatının ortaokul ve liselerde seçmeli ders olarak okutulmasının temelinin 25 yıl önce Bingöl`de atıldığı ortaya çıktı.

 

20 Nisan: Ilıcalar`da Kutlu Doğum Çoşkusu
Bingöl`ün Ilıcalar beldesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen etkinlik büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

 

22 Nisan: Solhan`da Kutlu Doğum Etkinliği
Peygamber Sevdalıları Platformu, Resulullah`ın nurlu doğumu münasebetiyle Bingöl`ün Solhan ilçesinde coşkulu bir etkinlik gerçekleştirdi.

 

24 Nisan: Bingöl Üniversitesi`nde Cnc Torna Tezgâhı Kuruldu
Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen, `CNC Operatörlüğü ile İşsizlik Kaygısına Son` isimli SODES projesi ile ilk defa Bingöl Üniversitesi`nde CNC torna tezgâhı kuruldu.

 

25 Nisan: Harabede Yaşam Mücadelesi
Bingöl`de yaşayan 80 yaşındaki Cemile nine, suyu, elektriği olmayan tek gözlü harabe yapıda yaşam mücadelesi veriyor.

 

25 Nisan: Güneşin Doğduğu Yerde Bingöl FMBingöl`de yayınlarını 102.0 frekansında sürdüren Bingöl Fm bundan sonra Ümmetin sesi olarak yayınlarına devam edecek.

 

26 Nisan: Belediye Askeri Alanı Devir Alıyor
Bingöl Belediyesi Hizmet Binası`nın karşısında bulunan 35 bin metre karelik arazinin ve arka tarafındaki 7 bin 238 metre karelik işgalli arazinin Bingöl Belediyesi`ne devri ile ilgili talep Milli Savunma Bakanlığı tarafından uygun görüldü. Çalışma ile birlikte Bingöl`ün ticari alanı genişlemiş olacak.

 

27 Nisan: Darbe Kurşunu Hayatını Kararttı
12 Eylül darbesinin yapıldığı ilk gün askerin `Dur` ihtarına uymasına rağmen kurşunlanan Abdurrahman Anşin, 30 yıldır vücudunun yarısını kullanamıyor.

 

27 Nisan: Cami Cemaatini Kutlu Doğum Etkinliğine Davet Etti
Bingöl`de Sanayi esnafı gül suyu ve gül lokumu dağıtarak Cuma Namazından sonra cami cemaatini 29 Nisan`da düzenlenecek olan Kutlu Doğum etkinliğine davet etti.

 

28 Nisan: 571 Adet Gül Dikildi
Bingöl`ün Genç İlçesi`nde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında 571 adet gül dikildi.

 

28 Nisan: Genç`te Coşkulu Kutlu Doğum Kutlaması
Bingöl`ün Genç ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Genç-Der, Hz. Muhammed`in (s.a.v.) nurlu doğumunu bu yıl açık alanda yoğun bir katılımla kutladı.

 

30 Nisan: Bingöl`de Peygamber Sevgisi Yağmur Dinlemedi!
Bingöl Peygamber Sevdalıları Platformu`nun merkez şehir stadyumunda düzenlediği \"Kutlu Doğum\" programı, yağmur ve rüzgâra rağmen yoğun ilgi gördü.

 

03 Mayıs: Sancak Köyünde Muhammedi Sevda Coşkusu!
Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl`ün Sancak beldesine bağlı Sudüğünü köyünde ilk defa Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Etkinlik köy halkının yoğun katılımıyla gerçekleşti.

 

04 Mayıs: Kentsel Dönüşüme Bakanlar Kurulu Onayı Kentsel Dönüşüm kapsamında hak sahipleri ile görüşmelerde şuana kadar yüzde 80 imzaya ulaştıklarını belirten Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bakanlar Kurulu kararının çıkması ile birlikte projelerinin önünde herhangi bir yasal engelin kalmadığına dikkat çekerek, hak sahiplerine son bir tebligat göndereceklerini söyledi.

 

06 Mayıs: Karlıova`daki Nurlu Doğum`a Büyük İlgi
Bingöl`ün Karlıova ilçesinde düzenlenen \"Kutlu Doğum\" mevlidine halk büyük bir ilgi gösterdi.

 

07 Mayıs: Garib Köyünde Kutlu Doğum Coşkusu
Bingöl merkeze bağlı garip köyünde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen etkinlik büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

 

08 Mayıs: Tahlil Sonuçları Temiz Çıktı
Okullarda dağıtılan sütten zehirlendikleri iddiasıyla Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi`ne kaldırılan toplam 36 öğrenciden alınan numunelerin temiz çıktığı ve sütten dolayı herhangi bir zehirlenmenin olmadığı bildirildi.

 

09 Mayıs: 136 yıldır Telefonla Tanışamadılar
Bingöl`ün Adaklı ilçesine bağlı Çomak Mezrası sakinleri, telefon icat edileli 136 yıl geçmesine rağmen halen telefonla tanışamadıklarını belirtti.

 

12 Mayıs: Depremde Hayatını Kaybedenler İçin Mevlit Okutuldu
Bingöl`de 1 Mayıs 2003 yılında meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin Mevlid-i Şerif okutuldu.

 

15 Mayıs: Genç Der, Mustazaf Der`in Kapatılmasını Kınadı
Bingöl`ün Genç ilçesinde faaliyetlerini yürüten Genç-Der, ülke genelinde geniş bir tabanı ve 30`dan fazla şubesi bulunan Mustazaf Der` in kapatılmasını yaptığı yazılı basın açıklamasıyla kınadı. Genç-Der tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, kararın ideolojik, hukuksuz ve de düşündürücü olduğu vurgulandı.

 

16 Mayıs: Burası Ne Kemer Ne de Marmaris, Burası Bingöl
Maliye Bakanının metrekaresine 8,5 lira istediği arsalara, Bingöl Defterdarlığı Düzağaç`ta 50 kat fazlasıyla \" 400 lira\" dedi. Defterdarlığa tepki gösteren mahalle sakinleri: \"Burası ne Kemer Ne de Marmaris, burası Bingöl bu fiyata tapu almayacağız.\"

 

17 Mayıs: 20 Yıllık Parkı Yokluğa Terk Ettiler
Devlet Su İşleri(DSİ) tarafından 1992 yılında yapılan ve Bingöl`ün nezih alanlarından biri olan DSİ parkı ilgisizlikten yakınıyor. DSİ Parkı İşletme yetkilisi Mehmet Kuyuldar, 20 yıllık parkın yokluğa terk edildiğinin altını çizdi.

 

18 Mayıs: Mustazaf Der`in Kapatılması Protesto Edildi
Mustazaf Der`in kapatılması ve kızını başörtülü olarak okutmak istediği için yargılandığı mahkeme tarafından bir anneye verilen 2 yıl 10 ay hapis cezası Bingöl`de düzenlenen kitlesel basın açıklaması ile kınandı.

 

22 Mayıs: Bingöl Ulu Camii Tadilat Nedeniyle İbadete Kapandı
Bingöl merkezde bulunan Ulu Camii 2003 depreminde gördüğü hasar nedeniyle tadilat ve güçlendirilmesi amacıyla bir süreliğine ibadete kapatıldı.

 

22 Mayıs: Bingöl Barosu`ndan Mustazaf-Der`in Kapatılmasına Tepki
Bingöl Baro Başkanı Av. Erdal Aydemir, Mustazaf Der`in kapatılması kararının örgütlenme özgürlüğüne aykırı olduğunu ve demokratik bir toplumda bunu izah etmenin mümkün olmadığını kaydetti.

 

27 Mayıs: Bingöl`de `Akıllı Bilet` Devri
Bingöl`de şehir içi toplu taşımacılıkta akıllı bilet dönemi başlıyor.

 

30 Mayıs: `İlk Kez Bir Üniversite De Konferans Veriyorum`
Araştırmacı Yazar Emine Şenlikoğlu Bingöl Üniversitesi`nin davetlisi olarak geldiği Bingöl de bir konferans verdi. Şenlikoğlu konferansta İslam dışındaki dinlerde bulunan çelişkilere değindi.

 

01 Haziran: Başörtüsü ve Namaz Düşmanlığına Tepki!
Bingöl Peygamber Sevdalıları Platformu, başörtüsü ile okumak isteyen İlköğretim öğrencilerin velilerine verilen hapis cezası ve namaz kıldıkları için Sakarya Toyoto fabrikasından atılan işçilerle ilgili yazılı basın açıklaması yaparak hükümetin harekete geçmesi istendi.

 

04 Haziran: Mustazaf Der`in Kapatılmasına Tepkiler Sürüyor
Mustazaf-Der`in kapatılmasını kınayan Demokratik Sendikalar Konfederasyonu Bingöl İl Başkanı Zeki Bayındır, vicdanı henüz kararmamış herkesin de bu kararı kınaması gerektiğini belirtti.

 

05 Haziran: Genç`te Hz. Fatıma`yı Anma Programı Düzenlendi
Bingöl`ün Genç ilçesinde \"Dünya Müslüman Kadınlar Haftası\" münasebetiyle, Genç-Der Bayan Komisyonu tarafından Hz Fatıma`yı anma programı düzenlendi.

 

07 Haziran: Yıkık Dökük Evde Tek Başına Yaşıyor
Bingöl`de yalnız başına yıkık- dökük kerpiç evde yaşam mücadelesi veren 80 yaşındaki Zöhre nine yardım bekliyor.

 

10 Haziran: `Hz Fatma Bir Öğretmendir`
Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şubesi Bayanlar Komisyonu, \"Dünya Müslüman Kadınlar Haftası\" nedeniyle Hz. Fatıma`yı anma ve anlama programı düzenledi.

 

12 Haziran: Elazığ 8. Bölge Müdürü Görevinden Alındı
Uzun süredir Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürlüğü görevini yürüten Yasin Altunyuva`nın görevinden alındığı bildirildi. Altunyuva, Karayolları Genel Müdürlüğü Etüt Daire Başkanlığı`na atandı.

 

12 Haziran: `Merkezin Yetkileri Yerele Devredilsin`
Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, ana konular dışında, merkezin yetkilerinin yerele devredilmesi gerektiğini söyledi.

 

26 Haziran: Bingöl İl Gıda Tarım Müdürü Değişti
Bingöl İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevine atanan Sedat Ildız, dün itibariyle yeni görevine başladı.

 

29 Haziran: Üniversitesi`nden Kürtçe ve Zazaca`ya Kontenjan
Bingöl Üniversitesi, 75 Kürtçe ve 75 Zazaca olmak üzere toplamda 150 tezsiz yüksek lisans kontenjan açtı.

 

29 Haziran: Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şubesi Şeyh Said`i Andı
Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şubesi Şeyh Said`i anma ve anlama etkinliği düzenledi.

 

30 Haziran: Şeyh Said ve Arkadaşları Karlıova`da Anıldı
Bingöl`ün Karlıova ilçesinde faaliyet gösteren Kar Der, idamlarının 87. yıldönümü münasebeti ile düzenlediği programda, Şeyh Said ve arkadaşlarını andı.

 

03 Temmuz: Bingöl`e 16 Bin Metre Küplük 4 Yeni Depo
Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay`ın girişimleri sonucu ihalesi yapılan içmesuyu projesi kapsamında Bingöl`de 4 yeni depo yapılacak. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte 430 lt/sn su Bingöl`e düzenli ve sağlıklı bir şekilde akıtılmış olacak.

 

04 Temmuz: 100 Yaşındaki Anne: `Hiç mi Vicdan Sahibi Yok`Hizbullah Davasından Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi`nde hükümlü iken Tokat Cezaevine sevk edilen Hacı Bayuncuk`un Bingöl`de yaşayan 100 yaşındaki annesi, uzun süredir oğlunu göremediğini belirterek, oğlunun sevkinin Bingöl Cezaevi`ne çıkarılmasını istedi.

 

10 Temmuz: Bingöl`ün En Eski Okullarından Biri Yıkılıyor
1 Mayıs 2003 tarihinde Bingöl`de meydana gelen depremde hasar gören şehrin en eski okullarından 100. Yıl İlköğretim Okulu, yıkılarak yeniden inşa ediliyor.

 

12 Temmuz: Bingöl`de 80 Kişi Tahliye Edildi
Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde (TBMM) Kabul edilen 3`üncü Yargı Paketi çevresinde Bingöl Açık Cezaevinden toplam 80`e yakın kişinin tahliye edildiği bildirildi.

 

13 Temmuz: Bingöl Genelinde 14 İmam Hatip Ortaokulu Açıldı
4+4+4 eğitim kademeleriyle ilgili açıklamada bulunan Bingöl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, il genelinde 14 İmam Hatip Ortaokulu`nun açıldığını söyledi.

 

19 Temmuz: 6 Branşta 205 Kursiyer Sertifikalarını Aldı
Bingöl Belediyesi tarafından hazırlanan ve Sosyal Destek Projesi (SODES) tarafından desteklenen `Üniversiteli Gençler Gençlik Merkezi`nde Projesi`nde 6 branşta kurslarını tamamlayan 205 kursiyere sertifikaları verildi.

 

24 Temmuz: Bingöl`de Merhamet Eli Gıda Bankası Açıldı
Bingöl`de fakir ve zenginler arasından köprü vazifesi görecek olan Merhamet Eli Gıda Bankası, çalışmalarına başladı.

 

28 Temmuz: Arakan`daki Katliamlar Bingöl`de Kınandı
Bingöl`de bir araya gelen İslami STK`lar, yaptıkları basın açıklamasıyla Myanmar`da Arakanlı Müslümanlara yönelik katliamları kınadı.

 

29 Temmuz: `Fitne Her Tarafımızı Sarmış Durumda`
Medrese ve İlahiyat kavşağında İslami İlimler Sempozyumu`na katılan İhsan Süreyya Sırma, Müslümanlara Kur`ân ve sünnetten ayrılmamaları tavsiyesinde bulunarak \"Ancak bu şekilde haklarını alırlar, zorla da olsa…\" dedi.

 

30 Temmuz: Ilıcalar Beldesi`nde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon izni
Bingöl Üniversitesi, Ilıcalar Beldesi`nde sit alanı nedeniyle kuramadığı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi projesini hayata geçiriyor.

 

02 Ağustos: Bingöl Okullaşma Alanında En Rahat İl
Bingöl okullaşma alanında Türkiye`nin en rahat ili olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü, yeni eğitim sistemi ile birlikte hem meslek liselerinde hem de bu liselere taleplerin arttığını söyledi.

 

06 Ağustos: Binpınarsu Numuneleri Temiz Çıktı
Sağlık Bakanlığı, damacana su denetimleri sonuçlarını açıkladı. Bingöl`ün Solhan İlçesi`nde bulunan Binpınarsu tesisinde alınan numuneler temiz çıktı.

 

13 Ağustos: Bakan Şimşek: Bingöl Çok Şanslı Bir İl
Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Bingöl`e gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bingöl`ün çok şanslı bir il olduğunu söyledi.

 

14 Ağustos: Bingöl Mustazaflar Cemiyeti`nden Trafik Raporu
Bingöl`de meydana gelen kazalar ile ilgili bir rapor hazırlayan Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şubesi, 2012 yılının ilk 6 ayında polis bölgesinde 271 kazanın meydana geldiği belirterek, trafik kazalarının yaklaşık maliyetinin bir milyar TL olduğunu kaydetti.

 

14 Ağustos: SODES kimin tekelinde?
Bingöl`de 50 projeyi destekleyen SODES`in hep bazı çevrelere destek verdiğini belirten Kalem Eğitim ve Kültür Derneği, \"SODES kimin tekelinde?\" diye sorarak tepkisini dile getirdi.

 

18 Ağustos: Avrupa Yetim-Der, Bingöl`de Yardım Dağıttı
Avrupa Yetim -Der, Bingöl Merhamet Eli Derneği aracılığıyla fakir ve muhtaç ailelere yardımda bulundu.

 

22 Ağustos: Bunu Yapanlar İnsan Olamaz
Bingöl`de bayramın ilk günü şeker toplamak için evlerinden çıkan iki kuzen akıl almaz bir işkenceye maruz kaldı

 

23 Ağustos: Bingöl`e Sağlık Kompleksi
Bayram için Bingöl`e gelen Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Turan Buzgan, Bingöl`de sağlık kompleksi yapılacağını açıkladı.

 

26 Ağustos: SBS`de Yüzde 80 Başarı Yakaladı
Bingöl Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Okuma Salonları, Seviye Belirleme Sınavı`nda (SBS), 356 öğrenciden 285`nin çeşitli liselere yerleştirerek yüzde 80 başarı yakaladı.

 

28 Ağustos: İlahili Düğünlere Olan Rağbet Gün Geçtikçe Artıyor
Bingöl`ün Genç ilçesinde son yıllarda halkın ilahili düğünlere olan rağbeti gün geçtikçe artmaya devam ediyor.

 

29 Ağustos: Gazetecilerden İLKHA`ya Ziyaret
Bingöl`de görev yapan basın mensupları, İlke Haber Ajansı ve Doğru Haber Gazetesi Bingöl İl Temsilciliği`ne nezaket ziyaretinde bulundu.

 

04 Eylül: Bingöl Açık Cezaevinde Yangın
Bingöl Açık Cezaevinde bulunan mahkumlar yataklarını ateşe vererek isyan başlattı.

 

06 Eylül: Baydaş BÜ`yeYeniden Rektör Seçildi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YÖK tarafından gönderilen listeden 23 üniversiteye yeni rektör ataması yaparken Bingöl Üniversitesine Prof. Dr. Gıyaseddin Baydaş`ı tekrar seçti.

 

10 Eylül: `Kürt Sorunun Akademik Ortamda Tartışılması Anlamlı`
Osmanlı`dan Günümüze Kürtler Uluslararası Sempozyumu yapılan sunumlarla son bulurken, Kelhaamed Dergisi yazarlarından Cevdet Kahraman Sempozyumu İlke Haber Ajansına değerlendirdi.

 

14 Eylül: Solhan`da Ani Hayvan Ölümleri Korkuttu
Bingöl`ün Solhan ilçesinde bir mezrada art arda yaşanan hayvan ölümleri vatandaşları korkutuyor.

15 Eylül: Bingöl Peygamber Sevdalıları: `Lanetliyoruz…`
Bingöl Peygamber Sevdalıları Platformu, yaptığı basın açıklamasıyla ABD`de çevrilen ve Hz Muhammed`e (sav) ağır hakaret içeren filmi lanetledi.

 

16 Eylül: Bingöl`de Patlama: 8 Polis Hayatını Kaybetti!
Bingöl-Erzurum Karayolu Hacılar köyü mevkiinde polis aracının geçişi sırasında mayın patladı. İlk bilgilere göre 8 polis hayatını kaybetti, 9 polis de yaralandı.

 

17 Eylül: Merhamet Eli Derneği Peygambere Hakareti Kınadı
Amerika`da çevrilen ve Hz Muhammed`e (s.a.v) ağır hakaretlerin yer aldığı filme sert bir tepki de Bingöl Merhamet Eli Derneği`nden geldi.

 

18 Eylül: Askeri Konvoya Saldırı: 10 Kişi Hayatını Kaybetti
Bingöl`de askeri konvoy PKK`lıların saldırısına uğradı. Saldırıda 10 asker hayatını kaybederken 60 askerin de yaralandığı bildirildi.

 

22 Eylül: Bingöl`de, 30 STK`dan Peygamberimize `Sadakat` Açıklaması
Bingöl`de faaliyet yürüten 30 STK, Peygamberimize Sadakat açıklaması yaparak İslam`a ve Peygamberimize hakaret içerikli filmi kınadılar.

 

27 Eylül: Solhan`a MYO
Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Bingöl Üniversitesi`ne bağlı Solhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu`nun açılmasına karar verdi.

 

30 Eylül: Asbest Borular Polietilen Borularla Değiştiriliyor
Bingöl Belediyesi tarafından ihalesi yapılan içme suyu şebekesinin yapım işi devam ediyor. Çalışmalarla birlikte şehir merkezindeki asbest boruların tamamı polietilen borularla değiştirilecek.

 

01 Ekim: Bingöl`ün Yüzde 99`u Kur`an ve Siyer Seçti
Bingöl ve genelinde öğrencilerin büyük çoğunluğu seçmeli derslerden \"Kur`an-Kerim ve Hz. Muhammed`in Hayatı\" derslerini tercih etti.

 

02 Ekim: Kürtçe ve Zazaca Dersler Başladı
Bingöl Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü`nde ilk Kürtçe ve Zazaca Yükseklisans eğitimleri başladı.

 

11 Ekim: İmam Hatip Ortaokuluna 742 Öğrenci Kayıt Yaptırdı
Bingöl`de yeni açılan 15 İmam Hatip Ortaokuluna 742 öğrencinin kayıt yaptırdığı bildirildi.

 

12 Ekim: Bingöl`de Yürütülen Projelerin Bedeli: 3 Milyar
Bingöl İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Vali Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl`de yürütülen projelerin toplam bedelinin yaklaşık 3 milyar lira olduğunu söyledi.

 

15 Ekim: 90`lı Yılların Mağdurları Devletten Yardım Bekliyor
1990 yıllarda bölgede artan çatışmalar ve köylülere yapılan baskılar nedeniyle köylerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlar, devletten yardım bekliyor.

 

16 Ekim: Bingöl`de 912 Kişiye İşsizlik Maaşı Veriliyor
Bingöl İŞKUR Müdürü Mehmet Fesih Güler, kentte 912 kişiye işsizlik sigortasının uygulandığını belirtti.

 

29 Ekim: Merhamet Eli Gıda Bankası 2 Bin Aileye Et Dağıttı
Bingöl Merhamet Eli Gıda Bankası, Kurban Bayramında kestirdiği kurbanlıklarla 2 bin aileye et yardımı yaptı.

 

05 Kasım: Hac İbadettir İbadetle Başlar, İbadetle Biter
Rehber TV`de (Çağrı TV) Zazaca yayınlanan `Veng İslam` programında konuşan Molla Sahip Korkutata, haccın ibadetle başladığını ibadetle bittiğini belirterek, hac ibadetini tamamlayan Müslümanlara tavsiyelerde bulundu.

 

13 Kasım: 61 Yıl Kimliksiz Yaşadı
Solhan İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne nüfus kaydı müracaatında bulunan ve 61 yıldır kimliksiz olduğu öğrenilen Meliha Alaca`nın müracaatı kabul edildi.

 

19 Kasım: Bir Bingöl de Göç Etmiş
Türkiye genelinde Bingöl nüfusuna kayıtlı 508 bin 245 kişi yaşıyor. Bingöl dışında yaşayan ve nüfus kaydı Bingöl`de olanların sayısı 272 bin.

 

26 Kasım: Medrese Şehitleri Anıldı
Bingöl`de PKK`liler tarafından medreseye düzenlenen saldırıda hunharca katledilen Süleyman Berdibek ile Ziya Kaylı, şahadetlerinin 19. yılında mezarları başında anıldı.

 

01 Aralık: Hani Dindar Nesil Yetiştirecektiniz
Son genelgeyle okullarda başörtüsünün açıkça yasaklanması Bingöl Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Merkez Dörtyol Saat kulesi önünde yoğun bir katılımla düzenlenen kitlesel bir basın açıklamasıyla protesto edildi.

 

06 Aralık: 80 Küçükbaş Hayvan Telef Oldu!
Bingöl`ün Solhan ilçesine bağlı Arakonak köyünde bir ahırın yanması sonucu 80 küçükbaş hayvan telef oldu.

 

13 Aralık: Bakan Yılmaz: `40 Yıllık Sorunlara El Attık`
12.12.12 Bingöllüler Günü nedeniyle 12 parkın açılışı ve 12 bin ağacın dikim törenine katılan Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, 40 yıllık sorunlara el attıklarını söyledi.

 

21 Aralık: Yasaklar Kaldırılıncaya Kadar Mücadeleye Devam
Aday öğretmenlerin ilkokul, ortaokul veya liselerde başörtülü olarak derslere devam edebileceğini belirten Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, Eğitim-Bir-Sen olarak bütün yasaklar kaldırılıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini de söyledi.

 

22 Aralık: Sabah Namazı Facianın Önlenmesine Vesile Oldu
Evlerinde çıkan yangını sabah namazı için kalkan İmam Hatip Öğrencisi Özge tarafından fark edildi. Aile fertleri, sabah namazının olası facianın önlenmesine vesile olduğunu belirttiler.

 

26 Aralık: Çöpten Mavi Kapak Topluyor
Yavuz Bazencir, engellilere tekerlekli sandalye kazandırabilmek için çöp konteynırlardan mavi kapak topluyor

 

28 Aralık: `Devlet Haramları Meşrulaştıramaz`
Yılbaşı kutlamalarının dinde yeri olmadığını vurgulayan Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şube Başkanı Hamdullah Tasalı, içki, kumar ve şans oyunlarını devletin yaygınlaştırması ve icra etmesinin bir facia olduğunu söyledi.

 

28 Aralık: İnsanlık 34 kez katledildi
Roboski katliamının birinci yıldönümü münasebetiyle açıklama yapan Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şubesi, insanı hak etmediği halde öldürmenin tüm insanlığı öldürmekle eşdeğer olduğunu, bu nedenle tüm insanlığın Roboski`de 34 defa katledildiğine dikkat çekti.

 

30 Aralık: `Mekke, Tevhidin Simgesidir`
Bingöl Kalem Eğitim ve Kültür Derneği (Kalem-Der) tarafından, Mekke`nin Fethi yıldönümü münasebetiyle düzenlenen programda konuşan Eğitimci ve Sosyolog Vahid Eser, \"Mekke, tevhidin simgesi olan bir şehirdir\" dedi.

 

31 Aralık: Bingöl`ün Temiz Köylerine Ödül
Çevre ve Şehircilik Bingöl İl Müdürlüğü`nce düzenlenen `Temiz Köyüm` yarışmasında birinci olan köylere ödülleri verildi.
(Furkan Bingöl-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir