• DOLAR 32.423
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2327.911
  • ...
Üniversitede Kürtaj Çetesi Kurmuşlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya`da İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi`ne bağlı Turgut Özal Tıp Merkezi`nde kürtaj skandalı yaşandığı ortaya çıktı. Malatya`da deprem etkisiyaratan kürtaj skandalının detaylarına ise Vatan gazetesi ulaştı. İddiaya göre Malatya Park Hastanesi`ndeki Kadın Doğum servisinde 24 Aralık 2011 tarihinde bir ölüm olayı yaşandı.

Bir genç kız ölünce...

22 yaşındaki bir genç kız, rahmindeki bir kistin alınması işlemi sırasında hayatını kaybetti. Genç kızın ailesi ise ölümden doktorları sorumlu tutarak şikayetçi oldu. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, hastanede görevli bir anestezi uzmanı görevden alındı. Ancak polisin soruşturmasında kürtaj skandallarına uzanan ilginç bağlantılar tespit edilince soruşturmayı Malatya Kaçakçılıkla ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri devraldı.

Şebeke kurmuşlar

Organize polisi, ilk olarak Malatya Park Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Şeyma Hasçalık`ı takibe alınca, bir kürtaj çetesinin korkunç icraatları ortaya çıktı. İddiaya göre, Hasçalık ile yasak aşk yaşadığı Turgut Özal Tıp Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Önder Çelik bir yasadışı kürtaj şebekesi kurmuştu. Prof. Dr. Çelik ve Doç. Dr. Hasçalık`ın başında olduğu çete aylar boyunca adım adım izlendi.

10 haftayı geçen gebeler

İddiaya göre, Doktor Şeyma Hasçalık, kendisine gelen ve yasal olarak 10 haftalık kürtaj süresini geçiren kadınları Profesör sevgilisi Önder Çelik`e yönlendiriyordu. Bu kadınlar genellikle yasak ilişki sonucu hamile kalan genç kızlar arasından seçiliyordu. Çelik ise kendisine yönlendirilen kadın hastalarla kürtaj pazarlığı yapıyor ve fahiş fiyatlar üzerinden anlaşma sağlanıyordu.

Çelik ve ekibi de kürtaj yaptırmak isteyen kadınların karnındaki bebekler için önce ‘sahte` olarak düzenledikleri "sakat raporu"nu veriyordu. Çelik`in hazırladığı raporları ekibinde görevli diğer uzman doktorlar da imzalamak zorunda kalıyordu. Bu şekilde kürtaja yasal olarak kılıf uyduruluyor ve hamile kadınlar ameliyata alınıyordu. Bu şekilde birkaç ay içerisinde 8 kadına kürtaj yapıldığı polis tarafından belirlendi.

Polis konuyla ilgili çalışmalarını derinleştirirken, korkunç detaylar da ortaya çıktı. Kürtaj olan kadınların bazılarının 6 aylık hamile olduğu ve bebeklerin tüm organlarının oluştuktan sonra kürtaj yapıldığı iddia edildi. Polis yaptığı çalışmada Çelik ile sevgilisi Hasçalık`ın ortak bir banka hesabının bulunduğunu ve yasadışı kürtaj işlemlerinden elde ettikleri parayı bu hesaba yatırdıklarını tespit etti.

15 kişi gözaltında

Aylarca süren teknik ve fiziki takibinin ardından önceki gün gerçekleştirilen operasyonda, aralarında Prof. Dr. Önder Çelik ile uzman doktor ve hemşirelerin de bulunduğu 15 sağlık çalışanı gözaltına alındı. Zanlılar, Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize suçlarla Mücadele Müdürlüğü`nde sorgulanmaya başladı. Gözaltına alınan bölüm başkanı Prof.Dr. Önder Çelik ve ekibi, ‘görevi kötüye kullanmak, rüşvet ve haksız kazanç elde etmek` gibi suçlamalarla dün adliyeye sevk edildi.

Skandal sahte raporla kalmadı, çok daha iğrenç boyutlara ulaştı. Gözaltına alınan isimlere tecavüz ve şantaj suçlamalarının da yöneltildiği öğrenildi. İddiaya göre yaşadığı yasak ilişki sonucu hamile kalan ve süresi geçtiği halde kürtaj olmak isteyen genç kızların kürtaj sırasında görüntüleri çekiliyor ve daha sonra ailelerine söylemekle tehdit edilerek genç kızlar ilişkiye zorlanıyordu.

haber7

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir